U dublu vreba opasnost

Izvor: Danas, 04.Mar.2015, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U dublu vreba opasnost

Beograd - Uprkos tome što će u prvom kolu Svetke grupe Dejvis kupa od 6. do 8. marta nastupiti bez prvog i drugog reketa (Marina Čilić i Ivo Karlović), reprezentacija Hrvatske nije doputovala u Kraljevo bez svojih aduta. Osim u Bornu Ćorića, vrhunskog osamnaestogodišnjeg talenta, "kockasti" nadu polažu i u svoje dubl partnere Franka Škugora i Marina Draganju. Iako će Srbija u Nenadu Zimonjiću i Iliji Bozoljcu imati >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << provereni dubl, Željko Krajan, selektor Hrvatske poručuje da pomenuta dvojca mogu da iznenade u Kraljevu i donesu poen "kockastima".

- Borna Ćorić i Mate Delić igraće u singlu, a Škugor i Draganja parove. Iako Srbija ima odličan par, mislim da imamo šanse sa Draganjom i Škugorom. Oni su u ovom trenu najbolja kombinacija koja nam je na raspolaganju za parove, pogotovo jer je Draganja u dobroj formi i osvojio je dva ATP turnira u parovima - poručio je Krajan.

Da je kojim slučajem Ivan Dodig bio u planovima selektora, Hrvatska bi imala još jači par, međutim Krajan je imao drugačiju viziju. Splićanin Marin Draganja i Šibenčanin Franko Škugor predstavljaće dalmatinsku vezu u sastavu reprezentacije Hrvatske. Ove sezone posebno je impresivan Draganja, koji je u paru sa Fincem Henrijem Kontinenom bio najbolji u Zagrebu i Marseju. Nenad Zimonjić odlično poznaje kvalitete Splićanina s obzirom da je prošle godine zajedno sa Vasekom Pospišilom porazio Draganju i Kontinena u finalu turnira u Bazelu.

Draganjin najbolji plasman na ATP listi dublova bilo je 25. mesto u novembru 2014. Iste godine igrao je čak šest finala u konkurenciji parova i osim pomenutih Zagreba i Maseja, osvoji je turnir u Hamburgu u paru sa rumunskim igračem Florinom Mergeom.
Pogledaj vesti o: Nenad Zimonjić

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Krajan: Sve pohvale za domaćine, prezadovoljni smo

Izvor: Beta, 04.Mar.2015

KRALJEVO, 4. marta 2015. (Beta) - Selektor teniske reprezentacije Hrvatske Željko Krajan rekao je u sredu da je prezadvoljan gostoprimstvom u Srbiji uoči meča prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa..."Sve pohvale za domaćine. Mi se zaista izuzetno osećamo i u Vrnjačkoj Banji i u Kraljevu. Zaista...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.