Troicki sprema revanš Majeru

Izvor: Sportski Žurnal, 14.Jan.2011, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Troicki sprema revanš Majeru


Iz nedelje u nedelju Viktor Troicki pravi korak više na turnirima u novoj sezoni. Posle četvrtfinala u Dohi treći reket Srbije plasirao se u polufinale u Sidneju (tvrda podloga, 1.040.300 dolara).
Ceh je platio Rišar Gaske, još jedan Francuz posle trijumfa u Areni. Baš kao i u novembru u Bazelu, Gaske je pao posle dva seta za 76 minuta igre, a Viktor je dokazao da je spreman dočekao start nove sezone od koje očekuje mnogo.
Posle trijumfa u Dejvis kupu 24–godišnji Troicki odigrao je pet mečeva a samo je doživeo poraz od gren slem rekordera i drugog igrača sveta Rodžera Federera u Dohi.
Plasmanom među četiri najbolja u Sidneju Beograđanin je zaradio 90 ATP poena i 21.950 dolara i očekuje ga skok sa trenutnog 30. mesta ATP liste jer je prošle godine izgubio u drugom kolu od Kipranina Bagdatisa. U ovom trenutku, Viktor ima garantovan napredak za dve pozicije, ali može još više ako nastavi da pobeđuje.
Sada...
Pogledaj vesti o: Dejvis kup,   Federer

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.