Trenutak je da se osvoji Fed kup

Izvor: RTS, 01.Nov.2012, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trenutak je da se osvoji Fed kup

Počasni predsednik Teniskog saveza Srbije Slobodan Živojinović izjavio je da je došao trenutak da teniserke ponove uspeh tenisera iz 2010. godine kada su u Beogradu osvojili Dejvis kup. Reprezentacija Srbije će u subotu i nedelju u Pragu igrati sa Češkom u finalu Fed kupa.

"Najlepše trenutke, posle završetka moje igračke karijere, doživeo sam kada smo u beogradskoj Areni pobedili u finalu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Dejvis kupa 2010. Francusku i ekipno se popeli na svetski tron. Došao je trenutak da se nešto slično dogodi u Pragu, da srpski tenis doživi još jedan takav trenutak, da i naše teniserke naprave isti podvig", rekao je Živojinović u Pragu.

Prema njegovim rečima, motiv je neobično važan u tenisu. "Motiv ne nedostaje našim najboljim igračicama, koje su mnogo toga postigle u pojedinačnoj konkurenciji. Ostaje samo da se dokažu i na ekipnom planu", rekao je Živojinivić. 

On je dodao da je "biti favorit" u tenisu mač sa dve oštrice i ne smatra da je to prednost Češke.

"Mislim da je to dodatni motiv za ekipu Srbije da prevaziđe sebe i ostvari trijumf u zemlji gde je tenis jedan od najpopularnijih sportova još iz vremena Lendla, Navratilove, Sukove, Mandlikove, Mečira...", rekao je Živojinović.

U Pragu za vreme finala teniserke će bodriti i ministarka sporta Alisa Marić, kao i navijači koji sutra dolaze iz Srbije.

"To je važan faktor za naše igračice, da čuju sa tribina podršku, da shvate da nisu same na terenu. Znaju da će u direktnom TV prenosu biti bodrene od milionskog auditorijuma. Da li treba nešto više da bi se postigao uspeh", rekaoje Živojinović.
Pogledaj vesti o: Dejvis kup

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.