Tipsarević izgubio od Federera

Izvor: Politika, 03.Nov.2010, 23:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tipsarević izgubio od Federera

BEOGRAD – Srpski teniser Janko Tipsarević izgubio je večeras od Švajcarca Rodžera Federera sa 0:2 (4:6, 4:6) u drugom kolu turnira u Bazelu, rodnom gradu drugog igrača sveta.

Federer je tako stigao i do treće pobede na isto toliko susreta sa Tipsarevićem, trenutno 46. teniserom sveta.

Prvo ga je 2006. godine savladao u duelu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Dejvis kup reprezentacija Srbije i Švajcarske, a 2008. i na Otvorenom prvenstvu Australije, ali tada tek u pet setova. Poslednji gem je tada rešio u svoju korist sa 10:8.

Tipsarević ovaj put nije uspeo da pruži tako snažan otpor nekada najboljem teniseru sveta, koji nije ispustio nijedan gem na svoj servis i do plasmana u četvrtfinale došao za tačno sat.

Naredni protivnik Federera biće bolji iz duela Čeha Radeka Štepaneka i Santijaga Hiralda iz Kolumbije.

Nagradni fond turnira u Bazelu iznosi 1.755.000 evra, a titulu brani Novak Đoković, koji će sutra u drugom kolu igrati sa Jarkom Nijeminenom iz Finske.

Beta

objavljeno: 03/11/2010
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.