Tipsarević bez leka za taj–brejk, Česi u polufinalu

Izvor: Sportski Žurnal, 08.Apr.2012, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tipsarević bez leka za taj–brejk, Česi u polufinalu

Reprezentacija Češke plasirala se u polufinale Dejvis kupa, nakon što je Tomaš Berdih savladao Janka Tipsarevića sa 7:6 (8:6), 7:6 (8:6), 7:6 (9:7) i doneo svoj selekciji treći odlučujući poen u meču sa Srbijom.
Duel između Berdiha i Tipsarevića trajao je tri sata i 45 minuta, u svakom setu igrao se taj–brejk, a u svakom od njih Srbin je prokockao nekoliko šansi za osvajanje seta.
U prvom Janko je vodio sa 5:4 i servirao, ali nije uspeo to da iskoristi, u taj-brejku drugog imao je set loptu, ali Berdih je bio smireniji, dok je u taj–brejku trećeg seta Janko prokockao tri set lopte.
Česi će u polufinalu igrati sa pobednikom meča između Argentine i Hrvatske, u kojem Gaučosi vode sa 2:1.
Amerikanac Džon Izner pobedio je Francuza Žo–Vilfreda Congu u četiri seta, 6:3, 7:6, 5:7, 6:3, i tako svojoj reprezentaciji doneo plasman u polufinale.
Izner je odlično servirao, a muke Congi je zadavao i odličnim forhendom. Domaći teniser imao je svoje prilike, ali ih nije koristio.
SAD je ovim trijumfom povela sa 3:1 i tako došla do nedostižne prednosti i polufinalni duel sa Španijom.
Argentina se plasirala u polufinale, pošto je Huan Martin del Potro pobedio u Monte Karlu Marina Čilića u tri seta, 6:1, 6:2, 6:1.
Argentinci su tako poveli sa 3:1 ukupno i stekli nedostižnu prednost. Gaučosi će u polufinalu igrati protiv Češke, koja je pobedila Srbiju.
Polufinale Dejvis kupa na programu je od 14. do 16. septembra.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.