Tarpiščev traži pomoć države

Izvor: B92, 13.Jul.2009, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tarpiščev traži pomoć države

Šamil Tarpiščev selektor ruske Dejvis kup selekcije upozorio je zvaničnike svoje zemlje da se ne nadaju uspesima ukoliko vlada u Kremlju finansijski ne pomogne.

Rusi nisu uspeli da se plasiraju u polufinale Svetske grupe Devis-kupa, pošto su poraženi od Izraelaca. "Mada je tenis jedan od sportova sa najviše uspeha u Rusiji, vlada već godinama potpuno ignoriše naše pobede i naš patriotski duh. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Nju interesuju samo uspesi u fudbalu ili hokeju. Moji momci i devojke su ogorčeni zbog ovakvogm odnosa ruske vlade prema njima", rekao je Tarpiščev.

On je dodao kako su fudbaleri i hokejaši bogato nagradjeni za nastupe u nacionalnom dresu, dok sa teniserima to nije slučaj.

"Davidenko gubi po 50.000 evra sedmično kada igra za Devis-kup reprezentaciju Rusije. Slično je i sa Dinarom Safinom, kojoj trener počinje da savetuje da ne igra za Federejš-kup selekciju Rusije. Ja tu ništa ne mogu da uradim bez šest do deset miliona dolara godišnje za sve nacionalne selekcije", istakao je Tarpiščev.

Rusi su dva puta trijumfovali u Devis-kupu, dok su Ruskinje četiri puta bile pobednice Federejšn-kupa.
Pogledaj vesti o: Dejvis kup

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.