Srbija protiv Uzbekistana za opstanak u Svetskoj grupi

Izvor: Blic, 12.Maj.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija protiv Uzbekistana za opstanak u Svetskoj grupi

Dejvis kup reprezentacija Srbije igraće protiv reprezentacije Uzbekistana u plej ofu za opstanak u Svetskoj grupi 2010, odlučeno je danas žrebom u Londonu.

Srbija je prilikom žreba određena za nosioca pa će mečeve koji se igraju u od 18. do 20.septembra igrati na svom terenu i na podlozi koju izabere. Gosti su plasman u plej of obezbedili posle pobede nad Japanom rezultatom 3:2, a najozbiljniji član ekipe je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 91. igrač sveta Denis Istomin koji je na 180. mestu i najbolji dubl teniser svoje zemlje.

Pored njega ekipu čine Murad Inojatov koji zauzima 441. mesto na ATP Listi, Faruk Dustov koji se nalazi na mestu broj 638 i Vaja Uzakov koji je 836. igrač u singlu i 332. u dublu. Selektor Petr Lebed odveo je svoju ekipu do plej ofa prvi put posle sedam godina, a Uzbekistan nikada ranije nije igrao u Svetskoj ligi. Što se selektora Srbije Bogdana Obradovića tiče tako će i ostati.

"Čuo sam se odmah posle žreba sa svim našim reprezentativcima i sa savetnikom reprezentacije Nikolom Pilićem. Svi samo zadovoljni, a ističem da ćemo bez obzira na ime protivnika mečevima pristupiti maksimalno profesionalno. Nećemo dozvoliti da se desi bilo kakvo iznenađenje. Jedini ozbiljan igrač u Uzbekistanu je Istomin, ali kada pogledamo naš i njihov tim, moram reći da smo favoriti, pogotovo zbog domaćeg terena i publike", rekao je selektor koji je najavio da će se mečevi verovatno igrati u Areni.

"Prvi dogovor koji smo napravili sa igračima je da mesto odigravanja bude Arena i da bude postavljena brza podloga. Sada nam preostaje da pratimo formu i rad naših igrača i da dobro "snimimo" šta radi protivnik", rekao je Obradović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.