Split: Transparent Srbe na vrbe nije postavio niko?

Izvor: S media, 14.Feb.2012, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Split: Transparent "Srbe na vrbe" nije postavio niko?

Županijski sud u Splitu ukinuo je prvostepenu osuđujuću presudu za Antonija Vujčića, koji je bio optužen za širenje rasizma i postavljanje transparenta na kome je pisalo "Srbe na vrbe, nikad zaboravit, nikad oprostit", uoči dolaska srpske Dejvis kup reprezentacije u Split 2010. godine.

Split: Devojčici oštar predmet iz snega probio stomak!

Napadi na Srbe u Splitu, Vukovaru >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i Mostaru (FOTO)

Splitska novinarka zbog muzike ubila verenika

Split nije bezbedan za srpske turiste

Vujčić je bio osuđen na četiri meseca zatvora, a pored ukidanja te presude, Županijski sud je odlučio da ponovljeni proces neće moći da vodi sudija Dinko Mešin, koji je izrekao prvostepenu presudu.

Procenjeno je, naime, da Mešin neće promeniti odluku, pa će u ponovljenom postuplu suditi drugi sudija, koji još nije određen.

Županijski sud je ukinuo presudu jer je zaključeno da nema dovoljno dokaza da je Vujčić postavio transparent na jedan nadvožnjak.

Pritom je prihvaćena njegova odbranu da je slučajno prolazio pored garaže u kojoj je ispisivan transparent i fotografisao ga je mobilnim telefonm, ali nije imao ništa sa njegovom izradom i postavljanjem, za koju je sudija Mešin zaključio da je smešna.

Županijski sud je naložio novom sudiji da u ponovljenom postupku ispita osobe koje su napravile transparent, iako je za to bio optužen samo Vujčić i niko drugi nije bio ni pominjan, prenose hrvatski mediji.

(Index.hr)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.