Nadal i Ferer protutnjali pored Gaskea i Simona, Španci vode 2:0

Izvor: Blic, 16.Sep.2011, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadal i Ferer protutnjali pored Gaskea i Simona, Španci vode 2:0

Rafael Nadal je doneo prvi bod Španiji u polufinalnom duelu Dejvis kupa protiv Francuske ubedljivom pobedom nad Rišarom Gaskeom 6:3, 6:0, 6:1 za nešto više od dva sata igre. Podjednako ubedljiv bio je i David Ferer koji je rezultatom 6:1, 6:4, 6:1 savladao Žila Simona, pa će "furija" u drugi dan polufinala ući sa prednošću od 2:0.

Nadal je izjavio da je umoran od nastupa na US Openu pred početak >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << okršaja u Kordobi, ali mu je očigledno nekoliko dana bilo sasvim dovoljno da se potpuno oporavi.

Španac je otvorio meč brejkom, a na kraju prvog seta je dodao još jedan za 6:4 i 1:0 posle rutinskih 46 minuta.

Nadal je u nastavku pojačao ritam, pa je rivala prosto oduvao sa terena u drugom setu (6:0), a nemilosrdnu seriju je nastavio sve do 11. gema u nizu, odnosno četvrtog u trećem setu. Gaske se tada konačno ponovo upisao na semafor za 3:1, što je bilo i sve od njega.

U drugom meču David Ferer je takođe ostavio Žila Simona bez ikakve šanse za izjednačenje. Španac je ekspresno rešio prvi set u svoju korist sa 6:1, a Simon je samo u drugoj deonici pružio dostojan otpor kada je izgubio sa 6:4.

Nakon gubitka drugog seta Ferer je još jednom počistio Francuza sa terena i slavio sa 6:1.

Povezane vesti: Nadal igra u polufinalu Dejvis kupa protiv Francuske Španci eliminisali SAD u četvrtfinalu Dejvis kupa Nadal ne igra u četvrtfinalu Dejvis kupa protiv Amerikanaca Španija odahnula, Nadal spreman za Dejvis kup Nadal se vraća u Dejvis kup reprezentaciju Španije
Pogledaj vesti o: US Open

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Španci lako i do drugog poena protiv Francuza

Izvor: Sportske.net, 16.Sep.2011

David Ferer pobedio Žila Simona sa 3:0 (6:1, 6:4, 6:1) i doneo Španiji prednost od 2:0 u polufinalnom duelu Dejvis kupa protiv Francuske.

Nastavak na Sportske.net...

Ferer povećao prednost na 2:0

Izvor: Sportski Žurnal, 16.Sep.2011

David Ferer pobedom nad Francuzom Žilom Simonom sa 3:0 (6:1, 6:4, 6:1) doneo je Španiji prednost od 2:0 u polufinalnom duelu Dejvis kupa.. . U subotu će Španci imati priliku da se plasiraju u finale kada u dublu budu igrali Fernando Verdasko i Felisijano Lopez protiv Majkla Ljodre i Žo–Vilfreda...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Nadal upozorava na štrajk

Izvor: Sportski Žurnal, 16.Sep.2011

Drugi teniser sveta Rafael Nadal ponovo se požalio na prenatrpan kalendar i zatražio je da se nešto odmah učini, ili će igrači preduzeti neke oštrije mere, uključujući i štrajk.. . On je pobedio u Kordobi Rišara Gaskea 6:3, 6:0, 6:1 čime je Španija povela sa 1:0 protiv Francuske u polufinalu...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.