Rafter novi selektor Australije

Izvor: Sportski Žurnal, 20.Okt.2010, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rafter novi selektor Australije

Bivši najbolji teniser sveta Patrik Rafter imenovan je za selektora Dejvis kup reprezentacije Australije.
Rafter će u timu Australije raditi zajedno sa Tonijem Roučom, koji je od 1994. do 2000. godine bio u stručnom štabu Dejvis kup tima Australije. Rouč >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << je u karijeri trenirao Raftera, kao i Ivana Lendla, Rodžera Federera i Lejtona Hjuita.
- Radujem se što ću raditi sa ekipom i pomoći australijskim teniserima na svetskoj sceni. Imamo mnogo mladih igrača koji imaju priliku da igraju za reprezentaciju. Moji standardi i očekivanja su veoma visoki. Ovo je sjajna prilika i mnogo mi znači što ću predvoditi tim Australije- rekao je Rafter.
On je u karijeri osvojio 11 titula u singlu, od kojih dve na Ju Es openu i dva puta je bio finalista Vimbldona. Od aktivnog igranja oprostio se 2001. godine.
Rafter je na mestu selektora zamenio Džona Fidžeralda, koji se povukao posle 10 godina na toj funkciji.
- Ovo je drim-tim kombinacija. Pat i Toni su neverovatno posvećeni sportu i svojoj zemlji i veliki je uspeh što su obojica u našem timu- rekao je čelnik Teniskog saveza Australije Tod Vudbridž.
Reprezentacija Australije u septembru nije uspela da se plasira u Svetsku grupu Dejvis kupa, pošto je na svom terenu u baražu izgubila od Belgije 3:2.
Australijanci će se sledeće sezone u Đevis kupu takmičiti u prvoj grupi Azije i Okeanije. Australija je 28 puta osvajala Dejvis kup.
Pogledaj vesti o: Tenis,   Federer

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.