Izvor: HotSport.rs, 10.Mar.2015, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRETERUJU: Hrvati posle Štefaneka pokušali da prisvoje i Krajinovića

Hrvatski mediji su se u poslednje vreme u popriličnoj meri ostrvili na pojedine srpske sportiste pokušavajući da ih prisvoje i da im prebrajaju krvna zrnca. Tako je posle svetskog prvaka u rvanju Davora Štefaneka na red došao i član srpske Dejvis kup reprezentacije Filip Krajinović.

Novinar Jutarnjeg lista iskoristio je priliku da tokom meča Svetske grupe u kojem je Srbija deklasirala Hrvatsku propita Krajinovića o njegovim “hrvatskim korenima”. Pre četiri godine >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << pojavila se priča da će tada 19-godišnji teniser preći pod hrvatsku zastavu.
– Ma, ne nije uopšte bilo tako. Nikad to ne bih u životu napravio. Ja sam Srbin i igram za svoju zemlju. Postojale su neke glasine, ali samo novinarske, ali nikad nisam dobio poziv niti sam ikada želeo da igram za Hrvatsku. Nije bilo nikakve priče o tome, iako se pisalo u novinama.
Doduše, tada je Krajinović sam izjavio da je hteo da uzme hrvatski pasoš zbog lakšeg dobijanja viza.
– To je totalno nebitno. Putujem sa srpskim pasošem.
Osim te priče, Filipova povezanost s Hrvatskom zapravo je puno kompleksnija odnosno postoje porodične veze.
– Da, ali ne bih tačno mogao da kažem koje. U pitanju su dalji preci.
No, ni tu ne prestaju Filipove relacije s Hrvatskom. Tokom 2009. i 2010. godine trenirao je i živeo u Zagrebu.
– Iznajmljivao sam stan tamo jer sam tada radio s Ivom Ančićem tenis, a kondiciju sa Slavenom Hrvojem, koji sada radi s Čilićem. Devojka mi je takođe bila iz Hrvatske, tako da sveukupno imam lepa sećanja na Zagreb i Hrvatsku.
hotsport.rs
Pogledaj vesti o: Dejvis kup

Nastavak na HotSport.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.