Nadal ne igra na Masters kupu?

Izvor: B92, 02.Nov.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadal ne igra na Masters kupu?

Posle odustajanja sa turnira u Parizu, vodeći svetski teniser Rafael Nadal je pod znakom pitanja za Masters kup u Šangaju, prenose španski mediji.

Nadal je u Parizu zbog povrede kolena predao četvrtfinalni meč Nikolaju Davidenku, a kaže da mu je od završnog turnira godine važnije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da igra u finalu Dejvis kupa u Argentini.

"Nadam se da ću ozdraviti, ali neću praviti nikakve ludosti zbog toga. Osetio sam jak bol tokom meča sa Davidenkom i više nisam mogao da igram", rekao je Nadal koji je Davidenku predao meč posle gubitka prvog seta sa 6:1.

Masters kup u Šangaju, na kom će se takmičiti 8 najboljih tenisera sezone, na programu je od 9. do 16. novembra, dok finale Dejvid kupa počinje 21. novembra.

"Moraću sve da proverim, ali mi je važnije da budem zdrav za finale Dejvis kupa. Mmislim da nije ništa ozbiljno. Nije to povreda koja bi me sprečila da igram 100 odsto u Šangaju", rekao je najbolji svetski teniser.

Ipak, mnogo manje optimizma pokazao je njegov stric i trenet Toni Nalal.

"U ovom trenutku razmatramo mogućnost da ne idemo u Šangaj. Više smo izvan Mastersa nego u njemu, jer nam je važno da se spremimo za finale Dejvis kupa. Važno je da razgovaramo sa lekarskim timom našeg saveza i čujemo njihovo mišljenje. U ovom trenutku mi se čini da ne idemo u Šangaj", rekao je Toni Nadal.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.