Monfis krenuo silovito

Izvor: RTS, 03.Dec.2010, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Monfis krenuo silovito

Finalni meč Dejvis kupa u kojem se, do 5. decembra, u Beogradu sastaju Srbija i Francuska, počeo je duelom Janka Tipsarevića i Gaela Monfisa. Odmah posle njih, na terenu Đoković i Simon. Arena rasprodata. Direktan prenos Dejvis kupa na našem Prvom programu. Na Satelitskom programu RTS-a žive emisije sportskog programa iz Arene.

Veliko finale Dejvis kupa može da počne. U Beogradskoj areni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << , prvi će na teren izaći Janko Tipsarević i Gael Monfis, u borbi za prvi poen.

Najbolje rangirani francuski teniser Gael Monfis očekuje težak meč u Areni i ne razmišlja o protivniku, već isključivo o svojoj igri.

"Očekujem dobar suret. Znam kako Tipsarević igra. Može da bude nervozan, ali ne obazirem se previše na njegovu igru, gledaću da ja ostanem opušten", rekao je Monfis.

Nije se dugo čekalo na Jankov odgovor.

"Ako on misli da ću ja biti nervozan ispred 18.000 Srba, a on neće, onda svaka čast. Ako pravi paralelu da ću biti nervozniji, a imamo Noleta, evo, živog i zdravog ovde...", začudio se Tipsarević.

Karte za finale Dejvis kupa su rasprodate u rekordnom roku, pa nema sumnje da će srpskim reprezentativcima sa tribina dolaziti vetar u leđa.

"Iza nas je čitava Srbija. Dobro smo se pripremili i idemo na pobedu bez opterećenja. Uradićemo sve da obradujemo naciju", rekao je selektor Obradović.

"Nema hendikepa, niti ima favorita. Borimo se za svaki poen i svaki gem. Nema nijednog meča koji je lako dobijen, niti lako izgubljen. Moj tim je mlad, maksimalno smo motivisani i uvek idemo na pobedu, bez ikakvih opterećenja", izjavio je Obradović i našalio se da je odlučio da Janko igra prvi, jer mu je ponudio više para.

Prema propozicijama takmičenja, selektori srpske i francuske selekcije Bogdan Obradović i Gi Forže eventualne promene u timu mogu prijaviti najkasnije sat vremena pre početka susreta.

Tipsarević - Monfis 1:5 (prvi set)
Pogledaj vesti o: Dejvis kup,   Tenis

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.