Krajinović i Majer otvaraju duel

Izvor: Politika, 16.Jul.2015, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krajinović i Majer otvaraju duel

Danas u Buenos Ajresu počinje četvrtfinalni meč teniskog Dejvis kupa između Argentine i Srbije. – Obradović: Imamo samopouzdanje, cilj je osvajanje titule

Četvrtfinalni duel teniskog Dejvis kupa između Argentine i Srbije otvoriće meč između Leonarda Majera i Filipa Krajinovića, odlučeno je žrebom u Hali Tehnopolis u Buenos Ajresu.

Meč između Majera i Krajinovića, koji je neposredno pred žreb zamenio Janka Tipsarevića, počeće danas u 16.00 >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << po srednjeevropskom vremenu, a posle toga na teren Hale Tehnopolis izlaze Federiko Delbonis i Viktor Troicki.

Drugog dana četvrtfinala na programu je meč dubla, a Srbiju će predstavljati Dušan Lajović i Nenad Zimonjić, dok će za Argentinu nastupiti Karlos Berlok i Dijego Švarcman. Taj meč je na programu u 17.00.

Posledenjeg dana duela Argentine i Srbije, u nedelju, prvo bi na teren trebalo da izađu Majer i Troicki, a nakon njih Delbonis i Krajinović.

Četvrtfinali meč Argentine i Srbije igraće se na šljaci, a pobednik će se u polufinalu sastati sa boljima iz duela Kanade i Belgije.

Selektor teniske reprezentacija Srbije Bogdan Obradović rekao je uoči četvrtfinalnog duela da je ekipa puna samopouzdanja i poručio da je krajnji cilj osvajanje novog trofeja u tom takmičenju.

„Pobeda nad Argentinom samo je jedan od zadataka u nizu. Trenirali smo četiri dana ovde, imamo dosta sati provedenih na terenu. Filipu se ispunila želja da igra prvi, a posle njega na teren izlazi Viktor. Argentinci su jaki, imaju odlične igrače, ali i mi smo puni samopouzdanja. Naš cilj je da ponovo osvojimo Dejvis kup, ovo je samo jedan od zadataka koji moramo da ispunimo na putu do trofeja”, kazao je Obradović.

On je je istakao da je srpska ekipa u stalnom kontaktu sa Novakom Đokovićem, koji će propustiti predstojeći meč na podlozi od šljake.„Novak nam daje snagu, neprestano smo u kontaktu i podržava nas. Ono što on radi, mi isto moramo da ispunimo, a to je nasjajnije odličje. Nema diskusije, u najtežim trenucima pravili smo rezultate koji se od nas očekuju, tim je naštimovan za najveće rezultate”, rekao je Obradović.

Krajinović je naveo da mu je drago što prvi izlazi na teren.„Neće mi to smetati. Biću spreman, nemam neki preveliki problem da ustanem rano. Najbitnije je da smo svi spremni i pozitivni, nadamo se najboljem. Daćemo sve od sebe i verujem u pobedu”, poručio je Krajinović.

Krunićeva u četvrtfinalu Bukurešta

Srpska teniserka Aleksandra Krunić plasirala se u četvrtfinale turnira u Bukureštu, pošto je savladala Italijanku Robertu Vinči sa 6:1, 6:1.

Krunićeva je do pobede došla posle 69 minuta igre, a u četvrtfinalnom duelu, sastaće se sa Slovenkom Polonom Hercog, koja je bila bolja od Rumunke Patrisije Tig sa (6:0, 6:2).

Srpska teniserka samo jednom je odmerila snage sa Polom Hercog i izgubila.

Turnir u Bukureštu igra se za nagradni fond od 226.750 dolara.
Pogledaj vesti o: Viktor Troicki

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.