Francuzi u ulozi domaćina

Izvor: S media, 01.Dec.2010, 23:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuzi u ulozi domaćina

Ambasador Francuske u Beogradu, Fransoa Gzavije Denio, organizovao je prijem u ambasadi svoje zemlje povodom predstojećeg finala Dejvis kupa u koje se sastaju Srbija i Francuska.

Tim povodom izjavio je da su obe selekcije samim plasmanom završnicu takmičenja ostvarile vredne pobede.

- Kakav god bio rezultat, sigurno je da su se naše ekipe već popele na sam vrh svetskog >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << tenisa.

Predsednik Svetske teniske federacije, Frančesko Riči Biti, naveo je da je suština Dejvis kupa upravo u učvršćivanju prijateljstva između zemalja, a da je takmičenje važno samo na terenu.

Novak bolji od Janka (FOTO)

Susret Srba i Francuza (FOTO)

- Treba, međutim, istaći da zaslužujete i velike čestitke, jer nije lako stići do finala u konkurenciji 140 zemalja.

Predsednik Teniskog saveza Francuske, Žan Gašasen, istakao je da je, uprkos brojnim negativnim komentarima na račun bezbednosti u Srbiji, svestan da je srpski narod poznat po gostoprimstvu.

- Biće nam još lepše ako nam dozvolite da pobedimo - dodao je u šali Gašasin.

Predsednik Teniskog saveza Srbije Slobodan Živojinović podsetio je da je Beograd i 1985. godine, kada je on bio igrač, na najbolji način ugostio Francusku, ali i da je domaća ekipa tada pobedila sa 4:1. Živojinović je, takođe, gostima iz Francuske poručio da nemaju zbog čega da brinu.

- Beograd je otvoren grad, grad ljubavi i tako ćete i biti ugošćeni.

Svi spremni za Francuze

Francuzi igrali fudbal u "Areni"! (FOTO)

Zimonjić: Nole, manje priče, više treninga (VIDEO)

Potpredsednik Vlade Srbije, Božidar Đelić, ubeđen je u pobedu Srbije, iako Francuska ima mnogo dužu tradiciju u Dejvis kupu.

- Francuska je devet puta osvajala Dejvis kup, a Srbija će za koji dan to učiniti prvi put - nada se Đelić.

Šlag na teniskoj torti (FOTO)

Prijemu su prisustvovali i ministar omladine i sporta Srbije Snežana Samardžić-Marković, ministar za telekomunikacije i informatičko društvo Aleksandra Smiljanić, predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar, kao i druge ličnosti iz politike i biznisa.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Francuski ambasador o Dejvis kupu: Već smo pobedili

Izvor: Blic, 01.Dec.2010

Ambasador Francuske u Beogradu Fransoa-Gzavije Denio izjavio je da su teniske reprezentacije njegove zemlje i Srbije samim plasmanom u finale Dejvis kupa ostvarile vredne pobede..."Kakav god bio rezultat sigurno je da su se naše ekipe već popele na sam vrh svetskog tenisa", kazao je Denio na prijemu...

Nastavak na Blic...

Tipsarević i Monfis otvaraju finale Dejvis kupa

Izvor: Studio B, 02.Dec.2010, 12:16

Finalni meč Dejvis kupa teniskih reprezentacija Srbije i Francuske počeće duelom Janka Tipsarevića i Gaela Monfisa, odlučeno je žrebom u Beogradu...Prvi meč počinje u 14 sati u Beogradskoj areni, a drugi meč između Novaka Đokovića i Žila Simona počinje odmah po završetku prvog meča...U...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.