Molina sudi finale Dejvis kupa

Izvor: B92, 02.Dec.2010, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Molina sudi finale Dejvis kupa

Enrik Molina biće glavni sudija finalnog duela Dejvis kupa između Srbije i Francuske.

Jedini španski nosilac zlatne značke ima 35 godina, ali je i pored malog broja godina veoma iskusan.

"Ovo mi je treće finale Dejvis kupa, a sudio sam i tri finala Gren slema. Za mene je svako finale velika čast i prilika. Dejvis kup je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jedinstveno takmičenje, veoma specijalno za tenisere jer igraju za svoju zemlju."

"Zato im više znači kada pobede. Publjika je ključni element a za nas sudije pravi izazov, jer nije lako suditi pred punim stadionom, pred ljudima koji bez odmora navijaju za svoje zemljake. To je dodatni pritisak u Dejvis kupukoji ne postoji na turnirima", rekao je Molina.

Molina je Katalonac, a iako je sudio velika finala nekoliko puta smatra da to nije najvažnije u njjegovom poslu.

„Ljudi misle da su finala najvažnija, ali nije tako. Za mene je najveća privilegija bila da sudim poslednji Agasijev meč u karijeri 2006. godine na US openu. Takođe, nikada neću zaboraviti Safinov trijumf nad Federerom u polufinalu Australijen opena 2005. godine."

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.