Francuska izbacila branioca titule Češku i prošla u finale Dejvis kupa

Izvor: Blic, 13.Sep.2014, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska izbacila branioca titule Češku i prošla u finale Dejvis kupa

Teniska reprezentacija Francuske plasirala se u finale Dejvis kupa, pošto je u Parizu povela sa nedostižnih 3:0 protiv branioca titule Češke.

Treći poen Francuskoj na terenu Rolan Garosa doneli su Žo Vilfred Conga i Rišar Gaske, koji su u dublu pobedili Radeka Štepaneka i Tomaša Berdiha sa 3:1 u setovima (6:7, 6:4, 7:6, 6:1).

Conga je u singlu pobedio Lukasa Rosola sa 3:0, a istim rezultatom Gaske je pobedio Berdiha.

Francuska se plasirala >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u finale prvi put od 2010. godine, kada je izgubila od Srbije. "Trikolori" su poslednji put osvojili Dejvis kup 2001. godine, a za 10. titulu igraće protiv pobednika duela Švajcarske i Italije.

Posle dva dana takmičenja u Ženevi Švajcarska vodi sa 2:1. U nedelju od 12 časova igraju Federer i Fabio Fonjini, a posle njih na teren izlaze Vavrinka i Simone Boleli.

Finale Dejvis kupa na programu je od 21. do 23. novembra.

"Ugostiti igrače kao što su (Rodžer) Federer i (Stanislas) Vavrinka je sjajno. Znam da Federer još nije osvojio Dejvis kup, ali osvojio je 17 grend slem titula. Može nama da ostavi Dejvis kup", rekao je Gaske.
Pogledaj vesti o: Dejvis kup,   Tenis,   Pariz

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dejvis kup: Francuzi preko branioca titule do finala, nadaju se Federeru

Izvor: Sportal.rs, 14.Sep.2014, 00:15

Teniska reprezentacija Francuske plasirala se u finale Dejvis kupa, pošto je u Parizu povela sa..nedostižnih 3:0 protiv branioca titule Češke.  Treći poen Francuskoj na terenu Rolan Garosa doneli su žo Vilfred Conga i Rišar Gaske, koji su u dublu pobedili Radeka Štepaneka i Tomaša Berdiha sa...

Nastavak na Sportal.rs...

Švajcarska u finalu Dejvis kupa

Izvor: Press, 14.Sep.2014

Teniska reprezentacija Švajcarske plasirala se u finale Dejvis kupa pošto je Rodžer Federer pobedio danas Italijana Fabija Fonjinija sa 6:2, 6:3, 7:6 (7:4)...Švajcarska je povela sa nedostižnih 3:1 u mečevima protiv Italije, pa će Federer i saigrači igrati u finalu prvi put posle 22 godine...Rival...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.