Forže otkrio spisak

Izvor: B92, 16.Nov.2010, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Forže otkrio spisak

Selektor Dejvis kup reprezentacije Francuske, Gi Forže, odlučio je da na pripreme za finalni meč protiv Srbije povede sedmoricu tenisera.

Na spisku su Gael Monfis, Mikael Lodra, Žil Simon, Rišar Gaske, Arno Klemon, Žilijan Beneto i Žo-Vilfrid Conga ali ovaj poslednji neće trenirati zbog povrede.

Prema svim procenama, Monfisu je osigurano mesto u singlu, Lodri u dublu, ali za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preostala dva mesta sve mogućnosti su otvorene.

Forže je u dilemi da li da Lodru stavi i u singlu jer je dobio Đokovića u Parizu, ali se selektor Francuza plaši da bi njegov teniser mogao da bude preoterećen. Druga glavna dilema je ko će igrati dubl, Beneto, koji je ove sezone više puta igrao u paru sa Lodrom, ali je dugo bio povređen, ili veteran Klemon.

"Odlučiću u poslednjem trenutku”, rekao je Forže.

Foržeova odluka će zavisiti i od brzine podloge u Areni. Ukoliko podloga bude spora, kao što se očekuje, onda će prednost dobiti Simon. U slučaju brze podloge, Lodra će biti Foržeov izbor.

"Svi kandidati su sjajno odigrali poslednje turnira. Monfis je bio besprekoran protiv Marija i Federera u Parizu, baš kao i Lodra protiv Đokovića, a Simon protiv Davidenka u Valensiji. Velika razlika je samo u tome što Simon nikada nije dobio presudni poen u Dejvis kupu, a Lodra jeste”, rekao je Forže.

Forže se još jednom osvrnuo na ambijent koji čeka Francuze u Areni.

"Ne smemo da raspalimo navijače. Moji igrači moraju da budu temperamentni, ali i obazrivi – svestan je selektor koliko će srpska podrška svojim reprezentativcima biti važna”, smatra Forže.

Francuz je demantovao priče da će na treninge dovoditi huligane kako bi se njegovi igrači navikli na bučan ambijent.

"Akcenat je na taktičkom planu. Mislim da je to Monfisu nedostajalo u finalu sa Soderlingom. Nije bio dovoljno ofanzivan”, rekao je.

Forže je objasnio i šta će biti plan njegove ekipe.

Svaku partiju moramo da odigramo kao da je presudna. Ne postoji nijedan poen za koji možemo da kažemo da je sigurno naš. Đoković je njihov najbolji igrač, ali nije nepobediv. Verovatno će najlakše biti savladati njihovog drugog igrača”, dodao je selektor Francuske.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DK: Forže okuplja "bataljon"

Izvor: Mondo, 16.Nov.2010

Selektor Dejvis kup reprezentacije Francuske objavio je širi spisak kandidata za finale, koje će se u Beogradu igrati od 3. do 5. decembra.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.