DEJVIS KUP: Filip VELIKI razbio Congu i doveo Srbiju na korak od PLASMANA u četvrtfinale!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Nov.2019, 01:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DEJVIS KUP: Filip VELIKI razbio Congu i doveo Srbiju na korak od PLASMANA u četvrtfinale!

Srpski as nadigrao Francuza.

Filip Krajinović odigrao je možda i meč života u kome je savladao Žoa Vilferda Congu sa 7:5, 7:6 u prvom meču Srbije i Francuske, u okviru drugog kola "A"grupe Dejvis Kupa koji se održava u Madridu.

Ovim trijumfom Srbija je napravila ogroman korak ka plasmanu u četvrtfinale koji bi trebao da overi naš najbolji teniser Novak Đoković u duelu sa Benom Perom u duelu koji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sledi.

Mučio se Krajinović u prvom setu. Prvi put se sureo sa spašavanjem brejk lopti u sedmom gemu, kada je Francuz imao tri prilike da oduzme servis Filipu, ali je srpski teniser odoleo pred naletima nekad petog igrača na ATP listi.

#CopaDavisEnTyCSports

Mientras tanto, Tsonga y Krajinovic juegan PUNTAZOS como éstos en el primer partido de la serie entre Francia y Serbia. pic.twitter.com/bS4CwYwxik

— TyC Sports (@TyCSports) November 21, 2019

Što tada nije uspelo Congi, kaznio je Somborac u 11. gemu. Na servis domaćeg takmičara, Krajinović je ekspresno stigao do 0:40, ali je realizovao tek četvrtu brejk priliku i poveo sa 6:5, a zatim iskoristio svoj servis za konačan trijumf u ovom delu igre od 7:5.

Après avoir sauvé 6 balles de break, Tsonga craque et perd son service en fin de set... Krajinovic ne tremble pas derrière et confirme sur son service pour s'adjuger la première manche (7-5) #DavisCupFinals pic.twitter.com/fC7TczIaJd

— TMC (@TMCtv) November 21, 2019

Mogao je Filip da mnogo ranije reši sve dileme i obezbedi trijumf, obzirom da je na startu drugog seta odmah imao šansu da brejkne Žoa. Izvukao se Francuz, ali i Krajinović u četvrtom gemu, kada je sopstvenim greškama Conga kod rezultata 2:1 stigao do prilike da iznenadi Srbina.

Rivali su posle toga sigurno držali servis, tako da je pobednika rešio taj-brejk. U 13. gemu drugog seta, pokazao je Filip da ima jače srce, bio bolji od Conge i doneo veliki bod reprezentaciji Srbije na putu ka četvrtfinalu Dejvis kupa.

Filip Krajinovic take a bow🙇‍♂️

What a performance!!👏💪

With that win he confirms Serbia’s place in the Quarter Finals!!#idemo #DavisCupFinalsMadrid pic.twitter.com/b8zcELdjBD

— Reggie🐺🐊 (@Reggie61823972) November 21, 2019

Taj-brejk je počeo oduzimanjem servisa oba rivala, najpre je Fića brejknuo Žoa, a francuski as mu se ekspresno revanširao u narednom poenu. Ista slika viđena je kod rezultata 4:3 za Filipa, kada je srpski teniser stekao 5:3, da bi onda jednom neopreznošću dozvolio Francuzu da se u potpunosti vrati i izjednači na 5:5.

Electrifying point from @tsonga7 ⚡️

Down a set to Krajinovic, the Frenchman is searching for the answers in style#DavisCupMadridFinals #byRakuten pic.twitter.com/HQqS5bxlUF

Davis Cup by Rakuten Madrid Finals (@DavisCupFinals) November 21, 2019

Konačno, posle drugog realizovanog servisa Krajinovića za 6:5, Somborac je uspeo da zada konačan udarac Francuzu i ostvari pobedu karijere.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda bivša slovačka teniserka Dominika Cibulkova.

Just having a good time.. #friends #fun #love from my left @theklementine,ME, @mrs.sheron, @zdenkatajbosova 😍💥

A post shared by Dominika Cibulkova (@domicibulkova) on Jun 29, 2019 at 3:12am PDT

Life is better in bikini.. or in beach dress over bikini 🤪😍❤️

A post shared by Dominika Cibulkova (@domicibulkova) on Jul 2, 2019 at 11:50am PDT

Summer callin ☀️☀️☀️

A post shared by Dominika Cibulkova (@domicibulkova) on Jul 2, 2019 at 2:37am PDT

No place like greece ... @hotentoth usually doesnt look like this at all - a bit better 😂😂😂

A post shared by Dominika Cibulkova (@domicibulkova) on Jul 3, 2019 at 3:32am PDT

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.