Conga dovodi i kuvara

Izvor: Blic, 01.Okt.2010, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Conga dovodi i kuvara

Iako su do finala Dejvis kupa između Srbije i Francuske ostala puna dva meseca, iz dva tabora već su počela taktička nadmudrivanja. Dan posle odluke Teniskog saveza Srbije da se igra na rukort medijum fast podlozi, iz tabora devetostrukog šampiona ovog takmičenja poručuju da uopšte nisu iznenađeni izborom.

Selektor Francuske Gi Forže i ranije je najavljivao da očekuje da će se igrati na tvrdoj podlozi, a ne na šljaci i to se i obistinilo. Francuzi ističu da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je Srbija imala realan problem oko postavke podloge i da se u takvoj situaciji odlučila za srednje brzu podlogu u strahu da Žo-Vilfridu Congi više odgovara maksimalno brz teren.

- Neće biti podloga ta koja će odlučiti pobednika Dejvis kupa, već tenis i kvalitet igre igrača oba tima, tako da ova stvar i nije tako bitna - smatra Forže.

Činjenica da može da bira između deset igrača koji se nalaze među sto najboljih na svetu ga raduje. Forže, koji je u igračkoj karijeri osvojio 11 titula i dva puta osvajao pehar Dejvis kupa, 1991. i 1996. kaže da bi radije da ima širi izbor igrača i da mu to uopšte ne predstavlja problem.

- Nadam se da će Conga biti spreman sto odsto. Naš tim je daleko jači sa njim kada igra sa puno samopouzdanja. Do finala će igrati na većem broju turnira koji bi mogli da mu pomognu da dostigne odličnu formu. Nadam se da će svi igrači koji su u timu ili su kandidati da zaigraju u finalu, imati dobar završetak sezone - poručio je Forže.

Selektor Francuza je upitan da li razmišlja i o drugim aspektima meča kao što je, na primer, to kako će se igrači hraniti.

- Običaj je da naš doktor Bernar Montalvan u saradnji sa šefom kuhinje priprema dobar i uravnotežen jelovnik. E sad, zamislite da vam se po kuhinji mota neki nepoznat momak i pokušava da podvali nešto trulo? Možda smo prevideli ovaj aspekt, a možda i nismo - našalio se Gi Forže.

Kada je reč o Žo-Vilfridu Congi, on kaže da jedva čeka da istrči ponovo na teren posle višenedeljne pauze zbog povrede kolena. Conga će naredne nedelje igrati na turniru u Tokiju.

- Jedva čekam da igram. Činim sve ne bih li sezonu završio na najbolji način i kako bih bio spreman za najveći trenutak karijere, finale Dejvis kupa - rekao je Conga.

Francuz kaže da povrede kod njega nisu ništa novo .

- Prao sam sudove, veš, išao na pecanje i vozio bicikl. To mi je pomoglo da se opustim - priznao je Conga.

Teniser koji je ove sezone pobedio Novaka Đokovića u Melburnu, kaže da zna šta ga očekuje u „Areni".

- Očekujem sjajnu atmosferu. Znam da neće biti prijateljska, ali biće odlična. To mi se i dopada, svaki put kad igramo na strani u Dejvis kupu atmosfera je vrela. Meni to ne smeta, naprotiv. Mislim da je čak i prednost za mene! - poručio je Conga.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Galski petlovi: Dobijamo u Beogradu

Izvor: Vesti-online.com, 01.Okt.2010

Odluka Teniskog saveza Srbije da izabere ”rukort midijum fast” podlogu za finale Dejvis kupa, samo je okuražila Francuze i pojačala njihove pobedničke ambicije...Gosti naše selekcije toliko su se ohrabrili da su otvoreno počeli da guraju ”prst u oko” izabranicima Bogdana Obradovića, poručujući...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.