Češka osvojila titulu u Dejvis Kupu

Izvor: Vesti-online.com, 18.Nov.2012, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Češka osvojila titulu u Dejvis Kupu

Dejvis kup reprezentacija Češke trijumfovala je danas u Pragu u tom takmičenju, pošto je u finalu savladala selekciju Španije ukupnom rezultatom 3:2.

Radek Štepanek vratio Česima titulu Dejvis Kupa posle 32 godine

 

Odlučujući poen Češkoj doneo je Radek Stepanek koji je pobedio Nikolasa Almagra sa 3:1 (6:4, 7:6, 3:6, 6:3).

 

U prvom današnjem meču David Ferer >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je pobedio Tomaša Berdiha sa 3:0 (6:2, 6:3, 7:5) i izjednačio rezultat na 2:2.

 

U ranije odigranim mečevima postignuti su sledeći rezultati: juče (dubl): Tomaš Berdih i Radek Štepanek - Marsel Granoljers i Mark Lopez 3:1 (3:6, 7:5, 7:5, 6:3), u petak: Radek Stepanek - David Ferer 0:3 (3:6, 4:6, 4:6), Tomaš Berdih - Nikolas Almagro 3:2 (6:3, 3:6, 6:3, 6:7, 6:3).

 

 

Uspešnoj godini za češki tenis doprinele su i teniserke koje su početkom meseca odbranile titulu u Fed kupu, pošto su u finalu savladale reprezentaciju Srbije.

 

Reprezentacija Čehoslovačke je osvojila Dejvis kup 1980. godine, tada je u finalu poražena Italija sa 4:1, a za pobednički tim igrali su Ivan Lendl i Tomaš Šmid. Češka je pre tri godine u finalu izgubila upravo od Španije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Česima "dupla" titula

Izvor: Press, 18.Nov.2012

Teniska reprezentacija Češke pobednik je ovogodišnjeg Dejvis kupa pošto je u finalu ovog takmičenja održanog u "O2 areni" u Pragu, posle velike borbe i neizvesnoti savladala branioca titule selekciju Španije sa 3:2 u pobedama...Odlučujući poen Češkoj doneo je Radek Stepanek koji je pobedio...

Nastavak na Press...

Česi osvojili Dejvis kup

Izvor: Beta, 18.Nov.2012

BEOGRAD, 18. novembra 2012. (Beta) - Dejvis kup reprezentacija Češke trijumfovala je u nedelju u Pragu u tom takmičenju, pošto je u finalu savladala selekciju Španije sa 3:2...Odlučujući poen Češkoj do.

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.