Bolje mladi nego stranci

Izvor: Glas javnosti, 22.Jul.2009, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolje mladi nego stranci

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović razočaran je dešavanjima u finalu teniskog šampionata Srbije između Crvene zvezde i Partizana. On kaže da je posle učestalih skandala ovo takmičenje postalo obesmišljeno i da bi dva kluba trebalo da se pomire. U suprotnom, smatra Obradović, najbolje je da se ubuduće i ne održava.

- Jedino rešenje je da se dva kluba pomire ili da kažu da, ukoliko ćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da nastavimo da podmećemo klipove jedni drugima, bolje da se takmičenje ne igra, ovako je već dovoljno sve obesmišljeno - rekao je Obradović za Mondo i dodao:

- Ovog puta su sporni stranci, ali ima mnogo nerazjašnjenih problema koji nastaju zbog nejasnih pravila. Prošli put je bio sporan doping, uvek oko nečega zapne i postavlja se pitanje validnosti svih tih takmičenja. Mislim da i Partizan i Zvezda imaju pretvrde stavove, a to ima i dublje korene iz sportskih društava gde vladaju mnoge politike. To je samo jedan od načina pokazivanja moći, da neko bude u pravu i štiti svoj stav. Dokazujemo čudnu pamet, a niko od toga nema koristi.

Podsetimo, hrvatski teniser Roko Karanušić trebalo je da nastupi za Partizan, ali je uložena žalba na njegovo učešće, jer je već bio prijavljen za turnir u Hamburgu, pa po pravilima ITF ne može da učestvuje na drugom takmičenju.

- Moj stav da je prednost treba davati domaćim teniserima. To bi trebalo da bude praksa, iako postoji mogućnost i u inostranstvu da može da se igra sa strancima, mi smo mala zemlja i mislim da bi trebalo da se okrenemo svojim mladim teniserima. Ima dosta talentovanih i kvalitetnih igrača to bi bila prava prilika za njih da se dokažu - smatra Obradović.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.