BOBA ŽIVOJINOVIĆ: DOBIĆU NOVI MANDAT

Izvor: Kurir, 25.Dec.2010, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BOBA ŽIVOJINOVIĆ: DOBIĆU NOVI MANDAT

Bez jasnog odgovora Srđanu Đokoviću. Slobodan Živojinović, aktuelni predsednik Teniskog saveza Srbije, žali što je usled kampanje za čelnu funkciju TSS osvajanje Dejvis kupa skrajnuto u drugi plan. Boba nije želeo da replicira svom najvećem oponentu Srđanu Đokoviću, koji mu je zamerio da ne vodi dobro TSS

Bez jasnog odgovora Srđanu Đokoviću.

Slobodan Živojinović, aktuelni predsednik Teniskog saveza Srbije, žali što je usled kampanje za čelnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << funkciju TSS osvajanje Dejvis kupa skrajnuto u drugi plan. Boba nije želeo da replicira svom najvećem oponentu Srđanu Đokoviću, koji mu je zamerio da ne vodi dobro TSS.

Slobodan Živojinović veruje da će na predstojećim izborima dobiti nov predsednički mandat, to jest da će pobediti kandidata Srđana Đokovića, ma kako se on zvao, i Dušana Grujića, kojem se daju minimalne šanse.

- Kandidovaću se za sledeći mandat jer želim da ono što sam započeo i završim, a to je Nacionalni teniski centar, koji je neophodan za razvoj i budućnost tenisa u Srbiji.

Izgradnja centra koji se nalazi na zemljištu firme u stečaju IMT na Novom Beogradu trajala bi osam meseci, a trebalo bi da počne u jesen 2011. godine. Centar će se prostirati na površini od 2,7 hektara, imaće 10 otvorenih terena i pet terena u hali, fitnes, medicinski blok, smeštaj, svlačionice, restoran i kancelarije.

Povodom kritika koje je na njegov račun uputio Srđan Đoković i kojeg su podržali svi osvajači „salatare“ Dejvis kupa Novak Đoković, Viktor Troicki, Janko Tipsarević i Nenad Zimonjić, Živojinović je govorio uopšteno.

- Moram da izrazim žaljenje zbog svega što se dešava u poslednjih 18 dana. Ovaj pehar koji je naša Dejvis kup reprezentacija osvojila otišao je u zaborav. To nije dobro za sport, nije dobro za tenis, nije dobro za naše igrače.

Slobodan Živojinović je najavio da će ga u kampanji podržati mnogi srpski privrednici, pre svih Filip Cepter, Slobodan Vučićević „Droga Kolinska“, Toplica Spasojević ITM, Nebojša Divljan „Delta đenerali“ i Miodrag Kostić „MK grupa“, od kojih su poslednja dvojica izrazila rezervu prema aktuelnom predsedniku TSS.

- Želim da pozovem sve ljude dobre volje koji vole tenis, i one koji su u Savezu, i one koji nisu, da pomognu i prevaziđemo ovu krizu - poručio je Živojinović.

Pilić, Sančez i Bolitijeri partneri

Slobodan Živojinović spremio je program razvoja najtalentovanijih srpskih tenisera zasnovan na saradnji s najboljim svetskim akademijama.

- Nikola Pilić želi da ostane i pomogne razvoju juniorskog tenisa u Srbiji. Kontakt smo uspostavili i sa Emilijom Sančezom i Kasalom, koji imaju najbolju akademiju u svetu. Napravili smo i ugovor s Nikom Bolitijerijem, tako da se budućnost srpskog tenisa zasniva na edukaciji trenira i poboljšanju kvaliteta treninga - poručio je Boba.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Incident: Boba napustio sastanak sa klubovima

Izvor: Sportski Žurnal, 25.Dec.2010

Jaz između dva predizborna tabora koji se bore za prevlast u Skupštini i predsedničku funkciju u Teniskom savezu Srbije, sve je veći.. . Slobodan Živojinović, predsednik Saveza kome je istekao mandat, ali se bori da dobije još jedan, održao je sastanak sa beogradskim klubovima, ali ne samo da...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.