Dačo, izdrži!

Izvor: Blic, 02.Jul.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačo, izdrži!

NOVI SAD - Danilo Ikodinović polako izlazi iz stanja neposredne životne opasnosti. On je stabilno, vitalni parametri su uredni, a povređena ruka je bolje. Optimističniji smo nego prethodnih dana - izjavio je juče dr Zoran Đermanov, načelnik Urgentnog odeljenja Kliničkog centra u Novom Sadu, gde se lekari već šesti dan bore za život poznatog vaterpoliste.

Prvi put otkako se dogodila nesreća, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << lekari su dozvolili sebi optimizam koji je podstaknut i činjenicom da su znaci poboljšanja zapaženi i na teško povređenoj desnoj ruci vaterpoliste.

Prema očekivanjima ortopeda i vaskularnog hirurga, koji svakodnevno prate stanje njegovih povreda, rizik od amputacije ruke je iz dana u dan sve manji. Mada je i juče potvrđeno da Ikodinović polako dolazi svesti i da reaguje na pozive lekara i supruge Nataše Bekvalac, lekari još ne žele da ga bude iz komatoznog stanja.

- Pacijent još nije svestan situacije u kojoj se nalazi, jer ne želimo da nepotrebno opterećujemo njegov organizam. U komi će ostati sigurno još nekoliko dana - izjavio je juče Đermanov.

Olakšanje usled dobrih vest juče se osetilo u celom bolničkom krugu, a bilo je primetno i na licu njegove supruge Nataše. Ona je juče oko 14 sati, vidno umorna, ali znatno smirenija, sama došla do bolnice. Prema već nekoj ustaljenoj proceduri, Nataša je prvo obišla Daču, a zatim se povukla u sobu koju koriste medicinske sestre tog odeljenja.

- Sedi s njima, pije kafu, čak im pomaže i da seckaju gaze za previjanje. Vidi se da se oseća malo bolje, smirenija je i pribranija. Ipak, i dalje nevoljno napušta bolnicu. Verovatno joj je lakše kada je u blizini supruga - kaže sagovornik „Blica".

Prema njegovim rečima, premorenoj Nataši se povremeno događalo i da zaspi uz Dačinu postelju. Ipak, kaže naš izvor, Nataša poštuje pravila i ne ometa druge pacijente koji se nalaze u sobi u kojoj je i njen suprug. Dobrim vestima radovali su se i ostali pacijenti Kliničkog centra, koji su u poslednjih par dana koristili svaku priliku da saznaju kako je vaterpolista.

- Mada trpim bolove, nekako mi bude lakše svaki put kada čujem da mu je malo bolje. Vest da je otvorio oči ulila je nadu i najtežem bolesniku u ovoj bolnici - kaže Petar G. koga novinari „ Blica" svakodnevno zatiču na klupi ispred Odeljenja za intenzivnu negu na kom se nalazi Ikodinović.

Interesovanje za Dačino zdravstveno stanje ne jenjava ni kod građana koji, kako tvrde radnici na bolničkoj centrali, neprekidno zovu.

- Primimo na stotine poziva dnevno. Zovu iz svih krajeva Srbije, a zovu i ljudi koji su se odselili u inostranstvo. Raspituju se o Dači, pitaju da li će preživeti, bodre ga preko nas i poručuju mu da izdrži - kažu u bolnici, gde ističu da im nije dozvoljeno da daju bilo kakve izjave.

U Klinički centar takođe dolaze i brojni Novosađani koji, u želji da pomognu čuvenom sportisti, nude da daju krv.

Nataša delila majice

Kao znak zahvalnosti, Nataša Bekvalac je bolničkom osoblju koje je svakodnevno uz Daču podelila majice s njegovim likom. Ispod fotografije, na kojoj Ikodinović, sa vaterpolo loptom u ruci, pobedonosno gleda iz bazena, stoji natpis: „Pobedi, Dačo, svi smo uz tebe". Mada ne žele da prave razliku između pacijenata, pojedini radnici Kliničkog centra pričaju da ih je Dačina nesreća, kao i njegova lavovska borba za život, ganula do suza.

Vanja Grbić obišao Ikodinovića

Na Odeljenje intenzivne nege juče po podne došao je i čuveni odbojkaš Vanja Grbić koji je sa suprugom Sarom nakratko obišao svog sportskog kolegu. U proteklih šest dana Ikodinovića je obišla cela vaterpolo reprezentacija, kao i ministarka sporta Snežana Marković - Samardžić.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ikodinović malo bolje

Izvor: RTS, 02.Jul.2008

"Ikodinovićevi vitalni parametri su uredni, a teško povređena desna ruka je znatno bolje nego juče" rekao je Đermanov i napomenuo da bolje stanje te ruke ne znači da ju je pomerio nego da je "stabilno i da se ne komplikuje, čime rastu izgledi da se ona sačuva"...Na pitanje novinara da li povremeno...

Nastavak na RTS...

Tadić posetio Danila Ikodinovića

Izvor: B92, 03.Jul.2008, 20:37

Beograd -- Predsednik Srbije Boris Tadić posetio je vaterpolo reprezentativca Danila Ikodinovića koji je nakon saobraćajne nesreće smešten u Klinički centar u Novom Sadu... U Odeljenju sa urgentnu hirurgiju kažu da se Ikodinović polako izvlači iz stanja neposredne životne ugroženosti. Oni...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.