Brzina na proveri

Izvor: Glas javnosti, 18.Nov.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brzina na proveri

BEOGRAD - Optužnica protiv našeg proslavljenog vaterpoliste Danila-Dače Ikodinovića (32) zbog izazivanja saobraćajne nesreće 27. juna na putu Zrenjanin - Novi Sad kod Kaća, najverovatnije će biti podignuta do kraja meseca. Saobraćajni veštaci iz agencije „Veritas“ završili su istragu prošle nedelje, a nalaz je pokazao da je Ikodinović, u trenutku sudara sa „jugom“, motor „jamahu“ vozio preko 173 kilometra na >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << sat. Utvrđeno je da je u krvi imao preko dva promila alkohola, četiri puta više od dozvoljene količine.

Advokat Danila Ikodinovića, Dragan Gojković iz Novog Sada ima primedbe na nalaz veštaka, koje je angažovao sud, a u vezi brzine vožnje i mesta udesa.

- Ne mogu da kažem da je Danilo vozio manjom brzinom jer čekam da budu gotovi nalazi saobraćajnih veštaka koje sam angažovao za potrebe odbrane. Nalazi agencije „Veritas“ su pod kontrolom drugih veštaka, a očekujem da će biti gotovi za nedelju dana, izjavio je juče za Glas Gojković.

On je dodao da će posle razgovora sa Ikodinovićem, koji je trenutno u Parizu na lečenju, doneti odluku da li će izneti primedbe tužilaštvu na nalaz sudskih veštaka.

DAČA U PARIZU

Danilo Ikodinović je u Parizu gde ga leči jedan od pet najboljih svetskih vaskularnih hirurga. Sa vodećim francuskim hirurgom spojila ga je lekarka Zlata Janjić iz Kliničkog centra „Vojvodina“ u Novom Sadu, koja je brinula o njegovoj ruci od saobraćajne nesreće. Posle obimnih analiza francuski hirurg prihvatio se rada sa Ikodinovićem. Srpskog vaterpolistu uskoro očekuje i operacija, koja mu pruža 70 odsto šanse da će moći da vrati neke funkcije teško povređene desne ruke.

Ne seća se udesa

Danilo Ikodinović se sumnjiči za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja. On je sudiji rekao da se ne seća detalja udesa 27. juna na putu Zrenjanin - Novi Sad, kod Kaća.

Iskazi vozača „juga“ Pajice Dejanovića (26) iz Đurđeva i traktoriste Miroslava Kukića (33) iz Kaća su istovetni. Dejanović je izjavio da je, u trenutku dok je preticao traktor koji je vozio Kukić, osetio je jak udarac u zadnji deo vozila.

„Jugo“ se tada zaneo i okrznuo traktor, posle čega se prevrnula traktorska cisterna. Posle nesreće, pored puta videli su povređenog vozača motora s kacigom na glavi, a tek narednog dana su iz medija saznali o kome je reč. Ikodinović je teško povređen, jedno vreme je održavan u veštačkoj komi, a posle dva meseca je izašao iz bolnice. Pajica je u udesu lakše povređen.

Dejanović advokat Slobodan Beljanski izjavio je Glasu da će njegov klijent podneti zahtev za naknadu štete ili osiguravajućem društvu kod koga je motor osiguran ili direktno Ikodinoviću. On je dodao da je Ikodinović preko svog bivšeg zastupnika poslao ranije izvinjenje Dejanoviću i ponudu za vansudsko poravnanje, ali da posle nije bilo drugih kontakata sa poznatim „delfinom“.

Poravnanje

- Pretpostavljam da oni nisu odustali od ideje za vansudskim poravnanjem, tj. da nadoknade nastalu štetu. Moj klijent je spreman za vansudsku nagodbu, ali o nekoj visini odštete ne bih sada govorio, rekao je Beljanski, dodajući da se Dejanović sada oseća bolje i da je počeo da radi.

Advokat Dragan Gojković je potvrdio da je Ikodinović „spreman da plati materijalnu i eventualnu nematerijalnu štetu Dejanoviću“.
Pogledaj vesti o: Danilo Ikodinović

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.