Zvezdino vođstvo

Izvor: RTS, 09.Nov.2012, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdino vođstvo

Crvena zvezda - Partizan 3:2 (1:1, 2:1, 0:0, 0:0). Vaterpolisti Partizana i Crvene zvezde odigraće u petak prvi ovosezonski večiti derbi na plivalištu SC Tašmajdan. Obe ekipe se nadaju, i najavljuju pobedu, ali kao retko kada Crvenoj zvezdi pripada blaga uloga favorita. Meč se igra od 17.15 časova, a promene rezultata pratite na našem internet portalu.

17.45 - Kraj druge četvrtine, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Crvena zvezda - Partizan 3:2 

17.41 - 3:2 za Zvezdu, strelac Lapenski. 

17.39 - Čučković golom sa distance donosi Partizanu izjednačenje.  

17.37 - Crveno-beli ponovo vode, 2:1, strelac Prlainović. 

17.30 - Kraj prve četvrtine 1:1. 

17.26 - Izjednačenje, gol je postigao Mandić. 

17.24 - Zvezda povela sa 1:0, strelac Rašović. 

17.20 - Počeo derbi meč Crvena zvezda - Partizan

U samo desetak dana srpska sportska javnost imaće priliku da uživa u tri večita derbija. Na borilišta će vaterpolisti, košarkaši i na kraju i fudbaleri.

Seriju otvaraju vaterpolisti Partizana i Crvene zvezde, koji igraju u petak prvi ovosezonski „večiti derbi" u okviru šestog kola Prvenstva Srbije.

Utakmica, koja će nakon mnogo godina sa sobom doneti i takmičarsku neizvesnost, igra se na plivalištu Sporstkog centra Tašmajdan od 17.15 časova.

Zvezda je u ovom trenutku bez poraza u domaćoj ligi, a sa utakmicom manje zautima drugo mesto na tabeli, iza kragujevačkog Radničkog. Partizan je na trećem mestu, a jedini poraz ove sezone naneo im je upravo Radnički.

U poslednjem duelu dva naša najpoznatija tima, odigrnaom pre nekoliko meseci u finalu Prvenstva Srbije, u neizvesnoj utakmici slavio je Partizan. Međutim, kao što je poznato, sastavi dva tima u tom trenutku bili su znatno drugačiji.

Tokom leta Zvezdu je pojačalo nekoliko vrhunskih igrača, dok je na drugoj strani Partizan napustilo nekoliko ključnih igrača.

Trener Crvene zvezde Dejan Savić ističe da njegova ekipa sa nestrpljenjem očekuje duel sa Partizanom. Savić se nada pobedi.

"Slede nam dve izuzetno bitne utakmice, Partizan u prvenstvu, pa duel sa Olimpijakosom, sa kojim se borimo za drugo mesto u grupi Lige šampiona. Velika je stvar što se derbi vraća na veliki vrata u srpski vaterpolo, ali nikako ne smemo da isključimo značaj bodova koji su mnogo važni", rekao je Savić.

Navijače Zvezde raduje i povratak oporavljenog Duška Pijetlovića.

Vladimir Vujasinović, strateg srpskog šampiona, smatra da je Crvena zvezda u blagoj prednosti pred ovaj meč, ali da to ne znači da njegov tim neće ići na pobedu.

"Zvezda je dobar i uigran tim, sa odličnim trenerom. Imaju po meni najboljeg igrača na svetu, Andriju Prlainovića. Igrački bih im dao malu prednost, ali to nije izgovor, jer želimo pobedu", rekao je Vujasinović.

U preostalim mečevima domaćeg šampionata u subotu se sastaju Vojvodina i Singidunum, ŽAK i Beograd, kao i Banjica i Dunav, a slobodna je ekipa Radničkog iz Kragujevca.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Crno-beli vode

Izvor: RTS, 09.Nov.2012

Crvena zvezda - Partizan 3:4 (1:1, 2:1, 0:2, 0:0). Vaterpolisti Partizana i Crvene zvezde odigraće u petak prvi ovosezonski večiti derbi na plivalištu SC Tašmajdan. Obe ekipe se nadaju, i najavljuju pobedu, ali kao retko kada Crvenoj zvezdi pripada blaga uloga favorita. Meč se igra od 17.15 časova,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.