Zvezdinih 15/15, dominacija se nastavlja: Cedevita ispod jelke našla poraz, ostavio ga je Simonović!

Izvor: MozzartSport.com, 25.Dec.2016, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdinih 15/15, dominacija se nastavlja: Cedevita ispod jelke našla poraz, ostavio ga je Simonović!

Odlična utakmica u Zagrebu, pogotovo u drugom poluvremenu gde smo gledali neizvesnu završnicu i dosta dobrih poteza - 95:91

Nema stajanja, crveno-bele boje dominiraju u ABA ligi. Crvena zvezda je zabeležila i 15. pobedu, a ni Cedevita u Zagrebu nije uspela da skine skalp kaznenoj ekspediciji Dejana Radonjića. Posle rapsodije u Podgorici protiv Budućnosti, sada je Zvezda i u Zagrebu pokazala ko je prvi favorit >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << za titulu na Jadranu - 95:91.

Bio je to neizvestan duel do poslednjih sekundi, ali su Beograđani svaki put kada bi se Cedevita približila izvadili keca iz rukava i prednost bi se povećala. Domaći za to nisu imali rešenje. Jović je malo zakomplikovao situaciji pošto je izgbio loptu u poslednjem napadu, ali to nije koštalo Zvezdu.

Boutrajt je pogodio dve trojke, ukupno 30 poena na utakmici, ali je Simonović dobro izvodio slobodna bacanja.

Meč su obeležili Marko Simonović i Ognjen Kuzmić. Simonović je najviše dominirao u prvom poluvremenu i to ne šutem za tri već prodorima do koša. Pokazao je Simon da je sazreo i da bliže postavljanje čuvara kažnjava na drugačije načine. Dao je ukupno 27 poena, a pridružio mu se Kuzmić sa 20 poena i 10 skokova. Treba istaći i dobru igru Čarlsa Dženkinsa (16p), kao i Milka Bjelice koji je pogodio važne trojke. I Stefan Jović je bio odličan kada se lomilo u poslednjoj deonici - imao je 10 poena (osam u 4. četvrtini), sedam skokova i sedam asistencija. Dangubić je dodao 13 poena. Napadački je Zvezda bila više nego dobra, ali je odbrana malo škripala.

Na startu duela se videlo da košarkaši Zvezde nose breme brojnih putovanja, da su noge teške. a lopta klizavija nego inače. Rašad Džejms je pogodio dva šuta s distance, pa se Cedevita odvojila do kraja prve četvrtine. Igrači Dejana Radonjića su bili van svoje zone, za prvih 10 minuta su imali šut za tri 1/7, a domaćin je to znao da iskoristi.

Ipak, kako je meč odmicao bilo je jasno da je Zvezda pojačala odbranu za nijansu i to se odmah videlo na semaforu. Malo su se rastrčali momci u crveno-belom, zatvorili prilaze svom košu, a onda je proradio Dženkins sa trojke, Simonović je diktirao ritam pre svega odličnim prodorima i bila je to već ona evroligaška Zvezda.

Bilo je potrebno vremena da Zvezda proradi. Ali je proradila na vreme.

Nedostajali su sprskom šampionu dodatni poeni iz reketa, šut sa distance nije išao baš previše, ali je posle 20 minuta Zvezda imala zadovoljavajući rezultat sa šutem za tri od 3/15 - 38:33.

U drugom delu je Kuzmić uzeo stvari u svoje ruke. Počeo je da hvata lopte u napadu i da pogađa. Proradila je unutrašnja igra i Cedevita se našla u lavirintu iz kog ni neke od najkvalitetnijih evroligaških timova nisu uspeli da se izvuku.

Baklju u tom lavirintu držao je Boutrajt pre svega uz dobar šut za tri poena i to je davalo šansu Sokićima da budu koliko toliko u igri. Dao je čak 18 poena u trećoj deonici. Ponadali su se domaći u više navrata da će na Božić do pobede nad Zvezdom, pogotovo u poslednjoj deonici ali to se nije dogodilo uprkos dobrim šutevima Šurne za tri. U neizvesnoj završnici Sokići nisu imali rešenje.

Posle sređivanja posla u svom dvorištu, misli Dejana Radonjića i ekipe mogu da polete ka šampionu Evrope CSKA koji u Beogradu gostuje u četvrtak.

ABA LIGA: Cedevita - Crvena zvezda 91:95

Dvorana: Dom Sportova, gledalaca 2.500

Sudije: Boltauzer, Javor, Petek

CEDEVITA: Džejms, Krušlin, Boutrajt, Katić, Žganec, Bilan, Šurna, Hopson, Begić, Tomas, Arapović

CRVENA ZVEZDA: Volters, Dangubić, Mitrović, Lazić, Dobrić, Simonović, Rakićević, Dženkins, Gudurić, Jović, Kuzmić, Bjelica

(FOTO: MN Press, ABA liga)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ABA: Zvezda nastavila da melje, Simonović srušio Cedevitu u Zagrebu

Izvor: Vesti-online.com, 25.Dec.2016

Srpski i regionalni šampion, Crvena zvezda, nastavlja da melje u ABA ligi. Crveno-beli su ostvarili i 15. pobedu. Po drugi put u sezoni pala je Cedevita, ovaj put u Zagrebu - 95:91 pred 3.000 gledalaca u "Domu sportova"...Kada je Marko Simonović sredinom treće četvrtine pogodio trojku za +13 Zvezde,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Radonjić: Praznično drugo poluvreme

Izvor: MozzartSport.com, 25.Dec.2016

Trener Crvene zvezde zadovoljan pobedom..Posle velikog trijumfa u Zagrebu Crvena zvezda je došla do 15. pobede u ABA ligi i tako je potvrdila dominaciju u Jadranskoj ligi ove sezone...Zvezdinih 15/15, dominacija se nastavlja: Cedevita ispod jelke našla poraz, ostavio ga je Simonović!..O tome je govorio...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.