Zvezdine alternative - Afrikanci! (video)

Izvor: Sportske.net, 15.Jun.2018, 08:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdine alternative - Afrikanci! (video)

Crveno-beli nisu uspeli da angažuju željena pojačanja na pozicijama plejmejkera i štopera zbog čega su se okrenuli alternativama sa "crnog kontinenta".

Dvojica novajlija stavila su se treneru Crvene zvezde Vladanu Milojeviću na raspolaganje od prvog dana priprema za novu sezonu, a uskoro bi ekipi trebalo da se priključi i Nikola Stojiljković.

Dolaskom Dušana Jovančića, Dejana Melega i Nikole Stojiljkovića crveno-beli bi obavili dobar deo posla u letnjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << prelaznom roku, ali daleko od toga da bi tu bio kraj.

Generalni direktor Zvezdan Terzić najavio je početkom nedelje da će prioritet biti angažovanje zamene za Damjana Le Taleka i poručio da se pregovara sa igračem za koga veruje da poseduje "bolje kvalitete nego Le Talek".

To sigurno neće biti Nikola Milunović jer je srpski internacionalac odbio ponudu crveno-belih, ali bi mogao da bude Dušan Cvetinović iz Lansa.

Tu nije kraj jer Zvezda ima još jednu alternativu i to u vidu igrača iz Gane čije ime se za sada drži u tajnosti, piše današnji "Žurnal".

Osim štopera šampion Srbije i dalje traga za strancem koji bi pokrio poziciju plejmejkera. Iz igre su ispali Marko Marin i Samir, a izgleda da je sada prvi pik fudbaler iz Južne Afrike.

Reč je o reprezentativcu Zimbabvea Hami Biljijatu (27) koji godinama unazad igra na visokom nivou za Mamelodi Sandaunse ali nema iskustvo igranja u Evropi.

Momak koji može da pokrije pozicije ofanzivnog veznog i krilnog igrača ima jako dobru završnicu, što potvrđuje i njegov golgeterski učinak u prethodne četiri sezone.

Najbolje partije Biljijat je prikazivao u sezoni 2015/16 u kojoj je postigao 12 pogodaka na 26 nastupa i bio proglašen za najboljeg igrača južnoafričkog šampionata.

Na "Marakani" još uvek vagaju, očito je da postoji bojazan da li će se Biljijat snaći u Srbiji i Evropi kao neko ko ima ozbiljne igračke godine a nema iskustvo igranja na "Starom kontinentu".

Pitanje štopera i ofanzivnog veziste crveno-beli bi trebalo da reše u najskorije vreme jer Vladan Milojević ima još tri nedelje za pripremu i uigravanje tima koji će početi prvi takmičarski meč u novoj sezoni.

Podsetimo da se priča i o povratku Gorana Čaušića na "Marakanu", ali ni tu za sada nema novih informacija oko toga koliko daleko se odmaklo u realizaciji transfera.


Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Zvezdan Terzić

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.