Zvezdina velika pobeda! Supertalentovani košarkaš konačno potpisao! (foto)

Izvor: Sportske.net, 24.Sep.2020, 18:25

Zvezdina velika pobeda! Supertalentovani košarkaš konačno potpisao! (foto)

Crveno-beli danas ozvaničili veoma važan posao.

Uporedo sa formiranjem jakog evroligaškog tima u seniorskoj konkurenciji, Zvezda brine i o svojim mlađim kategorijama, koje su ovog leta takođe silno pojačane.

Još jedno pojačanja u nizu je i 15-godišnji krilni centar Andrija Vuković (205 cm), za čiji potpis se Zvezda dugo borila.

Kao jedan od najtalentovanijih igrača svoje generacije u Evropi, imao je brojne ponude iz Španije, Italije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Grčke… ali je i pored toga odlučio da ubudue nastupa za Crvenu zvezdu.



''Angažovanjem Andrije Vukovića, KK Crvena zvezda mts je ostvario veliku pobedu nakon jednogodišnje administrativne borbe u kojoj su i  porodica Vuković, i Andrija izrazili veliku želju da supertalentovani košarkaš igra za Crvenu zvezdu.

Prošao je mlađe selekcije KK Budućnost sa kojom je osvojio dve titule, a o njegovom velikom talentu svedoči i podatak da je kao znatno mlađi igrač prethodno nastupao u starijim selekcijama KK 'Junior' sa kojim je takođe osvojio takođe dve titule.




Vuković je sa Crvenom zvezdom potpisao višegodišnji stipendijski ugovor i predstavljaće ogromno pojačanje za kadetski i juniorski tim KK Crvena zvezda mts, koji je angažmanom Vukovića potpisao i jedanaesti ugovor sa mladim košarkašima ovog leta (Vudragović, Gagić, Gačić, Mišić, Marjanac, Topić, Spasojević, Radovanović, Vučetić, Bogdanović…)'',
piše na sajtu Crvene zvezde.

-

Mladi košarkaš nije krio zadovoljstvo zbog ovakvog epiloga.

''Želim da se zahvalim mojoj Zvezdi što je imala strpljenja za mene u proteklom periodu a nakon što su se pojavile administrativne prepreke za moj prelazak, omogućila mi nastavak školovanja i košarkaški razvoj od maja prošle godine. Sada kada sam registrovan kao igrač Crvene zvezde, mogu reći da su počele da se ostvaruju moje dečačke želje. Jedva čekam da počnem da na parketu branim boje mog voljenog kluba u kom želim da se ostvarim kao igrač i vratim dobrim igrama za sav trud i brigu koju je rukovodstvo kluba pokazalo prema meni'', izjavio je Andrija Vuković.

-

Supertalentovani 15-godišnji krilni centar Andrija Vuković, novo je pojačanje KK Crvena zvezda mts! 🔴⚪️🧬

Angažovanjem Andrije Vukovića, KK Crvena zvezda mts je ostvario veliku pobedu nakon jednogodišnje administrativne borbe!#WeAreTheTeam #kkcz https://t.co/eSxVMn196z

— KK Crvena zvezda (@kkcrvenazvezda) September 24, 2020

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.