Zvezdina petarda protiv Rada za treću uzastopnu titulu!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2020, 21:39

Zvezdina "petarda" protiv Rada za treću uzastopnu titulu!

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su treću uzastopnu, ukupno 31. šampionsku titulu, pošto su večeras u utakmici 27. kola Superlige savladali Rad na Banjici 5:0 (3:0).

Strelci za crveno-bele bili su Mirko Ivanić iz penala u 24, Srđan Babić u 30, Aleksa Vukanović u 36 i 82. i Miloš Degenek u 57. minutu.

Prvi trenerski trofej u karijeri osvojio je Dejan Stanković. Zvezda sada ima 72 boda i nedostižna je za Partizan sa 58 i Vojvodinu sa 56 bodova.

Utakmica >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je počela minutom ćutanja u čast preminulih tokom pandemije korona virusa, a Crvena zvezda je na Banjicu stigla sa jasnom namerom da što pre obezbedi tri boda i overi titulu i sve najave vrlo brzo sprovela u delo.

Već u 36. minutu na semaforu stajalo 0:3. Od starta je Zvezdin tim krenuo agresivno, igralo se na 30 metara od gola Markovića a Aleksa Vukanović u 3. i Ben u 4. minutu nisu u samom uvodu meča uspeli da nadmudre golmana “građevinara”.  Tomane se neočekivano našao u prilici da ugrozi Markoivića u 15. minutu ali nije najbolje zahvatio loptu sa 17 metara. Međutim, bilo je očigledno da je samo pitanje vremena kad će Marković kapitulirati, Zvezda je za 12 minuta izrešetala mrežu domaćina.

Nepreznost Milana Perendije i brzina Alekse Vukanovića u 23. minutu doveli su do penala za Crvenu zvezdu. Mirko Ivanić je hladnokrvno realizovao najstrožu kaznu i trasirao put pobedi i odbrani titule. Već u 30. minutu sve dileme oko pobede Crvene zvezde bile su rešene posle sjajne akcije iz prekida i uz majstorski završetak štopera Srđana Babića.

Nova sjajna akcija za 3:0 u 36. minutu. Ben je pravovremeno poslao pas ka Vukanoviću između dva štopera a napadač je rutinski postigao svoj peti prvenstveni gol. Mogao je odlični Vukanović u 41. minutu i do drugog gola, ali je Marković čudesno intervenisao. Golman “građevinara” je bio i najbolji u svom timu jer je u 44. minutu uspeo nekako da ukroti i “bombu” Njegoša Petrovića sa 25 metara. Zvezda je i na ne baš idelanom terenu demostrirala razliku u klasi, a Rad sem dva prodora po krilu nije uspeo da uputi nijedan šut ka golu našeg tima.

Mirko Ivanić je u 53. minutu imao dobru priliku ali nije najbolje zahvatio loptu sa sedam metara. Međutim, već u 57. minutu Zvezda je povisila vođstvo. Ben je sjajno izveo kroner a Miloš Degenk je nadvisio sve i zakucao loptu u mrežu.

Radovan Pankov je pokušao peti gol da postigne makazicama, Gavrić je veoma lukavo šutirao ali tik pored gola, dok je Dušan Jovančić uzdrmao stativu sa preko 20 metara. "Petardu" za šampionsko slavlje potpalio je Aleksa Vukanović u 82. minutu. Pre toga razigrani Mirko Ivanić je sjajno prošao a napadač se dobro snašao u petercu i šestim ligaškim golom u sezoni stavio tačku.

Crvena zvezda je najubedljivijom pobedom ovog proleća završila posao i nastavila dominaciju trećom uzastopnom titulom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.