Zvezdin kapiten Lučo Ibanjez: Dobio sam traku jer ovde nisam stranac!

Izvor: MozzartSport.com, 28.Mar.2016, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdin kapiten Lučo Ibanjez: Dobio sam traku jer ovde nisam stranac!

„Tačnije, ne osećam se kao stranac... Bio sam u šoku kada sam čuo da ću biti kapiten“, poručio omaleni Argentinac

Kažu pametniji da o ukusima ne treba raspravljati. Pod utiskom neverovatne serije Crvene zvezde većina onih kojima je srce obojeno u crveno-belo tvrde da takav triling stranaca više neće kročiti na tlo Srbije. Pogađate reč je o Luisu Ibanjezu, Ugu Vijeiri i Mičelu Donaldu... >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Ima i onih koji i danas otvorenih usta pričaju u partijama Ibrahima Gaja i Segunda Kastilja...

Dakle, o ukusima se ne raspravlja, kao što se pred odanošću Luisa Luča Ibanjeza skida kap i aplaudira. Jer on je sve samo nije legionar koji u inostranom klubu broji dane i pokušava da se uokviri u ponašanje fudbalskog profesionalca. Živi zajedno sa klubom, poštuje saigrače i pomera standarde kada je u pitanju učinak jednog levog beka... Sasvim dovoljno da mu stručni štab dodeli kapitensku traku u prijateljskom odmeravanju snaga sa Zvijezdom iz Bjeljine... I učini ga jako ponosnim.

„Kada su mi članovi stručnog štaba rekli da ću biti kapiten bio sam šokiran... Da, nisam mogao da verujem u prvom trenutku, pravi šok. Ipak je ovo ogroman klub, ozbiljna tradicija... Ponosan sam, pogotovo što sam predvodio momke koji pišu istoriju ovdašnjeg fudbala“, kaže u razgovoru za MOZZART Sport Luis Lučo Ibanjez.

I bez trake karakterom  pozitivno prgavog Argentinca nametnuo se da bude jedan od vođe ovog tima. Svestan da je u Crvenoj zvezdi rehabilitovao karijeru omaleni levi bek se nije pozivao na neverovatan učinak u prolećnom delu sezone. Zaputio se ka etno selu Stanišić na mini pripreme, iako je imao mogućnost da Uskrs provede u krugu porodice.

„Možda sam zbog toga nagrađen, možda... Imao sam tri slobodna dana, procenio sam da mi je to sasvim dovoljno. Volim da budem stalno sa ekipom... To nas je održalo i u teškom periodu... Ne znam da li je to prevagnulo da budem kapiten, ali dobio sam veliko priznanje, jedno od najvećih u karijeri, mada sam traku nosio u Dinamu...“

Bilo je značajnih kapitena u Zvezdinoj istoriji sa prostora bivše Jugoslavije, ali ne i onih koji su rođeni tamo daleko...

„Ja se ovde i ne osećam kao stranac. Poznajem jezik, navikao sam se brzo na klubu. Možda sam i zato bio kapiten“...

Crveno-beli su posle utakmice sa Zvijezdom nastavili pripreme u etno selu Stanišić. Tamo će ostatiti do srede i pokušati još više da podignu nivo forme kako bi i dalje bili nedodirljivi za rivale.

„Iskreno, nama je motiv da srušimo rekord portugalske Benfike. Bilo bi sjajno da to uradimo. To nam je primarni cilj. Ako u tome ne uspemo bilo bi dobro da sezonu završimo bez poraza u prvenstvu“.

Ibanjez je trenutno četvrti strelac tima sa devet golova. Međutim, drugi statistički podatak ga čini srećnijim.

„Više volim da asistiram. Tada sam srećniji. Golovi jesu važni, ali ja imam sreće da šutiram penale i slobodnjake. Naravno, teško je ponavljati ovakve sezone, mada sam sličan učinak imao u Dinamu 2012.godine“.

(Foto Star Sport, crvenazvezdafk.com)

Pratite MOZZART i na našoj Fejsbuk stranici

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.