Zvezdin čovek koji poznaje Krasnodar u dušu: Jaki su, poštuju loptu, ali možemo s njima!

Izvor: MozzartSport.com, 04.Avg.2017, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdin čovek koji poznaje Krasnodar u dušu: Jaki su, poštuju loptu, ali možemo s njima!

"Samo je Milan od potencijalnih rivala bio teži", poručuje Branko Jovičić

Posle velike pobede u Pragu igrači Crvene zvezde su u neformalnim razgovorima bežali od Atletika i Milana. Istina, nisu bili raspoloženi ni na pomen Krasnodara, znajući da neatraktivno ime vuče ozbiljan kvalitet. Kako bilo: poslednju stepenicu ka velikom uspehu i plasmanu u Lige Evrope moraće da naprave na jugu Rusije. Tamo ih čeka četvrtoplasirani tim Premijer lige, klub koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ovog leta uložio 13.000.000 evra u pojačanja i stari znanac Mihailo Ristić.

Slična priča kao i kada je u pitanju Sparta iz Praga, a znamo kako se taj dvomeč završio.

"Iskreno, od ekipa koje su mogle da nam padnu realno je samo Milan bolji od Krasnodara. Dugo su već među najbolji timovima u Rusiji, stalno dovode igrače. Međutim, to ne znači da smo se predali. Daleko od toga. Ako budemo igrali kao u Pragu našu igru možemo da ih ugrozimo", poručuje vezista Crvene zvezde Branko Jovičić.

Zvezdin motorino odlično poznaje rivala u plej-of rundi kvalifikacija za Ligu Evrop. Prošle godine, dok je nosio dres Amkara, vojevao je sa njima u prvenstvu Rusije.

"Trener Igor Šalimov je došao prošle godine. Krasnodar je tim koji insistira na posedu. Kroz pasove dolaze do šansi. Poštuju loptu, nema dugih pasova. Dakle, to je tim koji uvek i protiv svakog želi da igra. Imaju pregršt odličnih igrača“.

Olakšavajuća okolnost za crveno-bele jeste podatak je najbolji strelac tima Fjodor Smolov povređen.

"Videćemo hoće li se oporaviti do susreta sa nama. Mnogo toga u njihovoj igri zavisi od štopera iz Švedske i kapitena Andreasa Grankvista. Baš je kvalitetan defanzivac. Ovog leta su doveli Vandersona iz Red Bula. Vidim da mnogo veruju u njega. Tu je i Žoazinjo. Dobar, dobar tim".

Ipak, jedan od tvoraca uspeha protiv Sparte smatra da će se i Zvezda u tom duelu pitati.

"Moramo da budemo čvrsti, agresivni, defanzivno perfektni. Baš kao u Pragu. Puni smo samopouzdanja i ne plašimo se Krasnodara. Poštujemo ih, ali se ne plašimo. Do tada ćemo odigrati još dve prvenstvene utakmice, dakle imaćemo vremena da podignemo formu".

Piše: Darjan Nedeljković;

Foto: Star Sport.

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.