Zvezdi samo bod u Kragujevcu

Izvor: Politika, 05.Apr.2012, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdi samo bod u Kragujevcu

Radnički – Crvena zvezda 0:0. – Prosinečki: Čestitam igračima na želji i htenju, dali su sve od sebe da zabeležimo pobedu”

Fudbaleri Crvene zvezde i Radničkog 1923 igrali su danas u Kragujevcu bez golova u utakmici 22. kola Super lige. Crveno-beli su ovim remijem ponovo povećali zaostatak za vodećim Partizanom na osam bodova, a Kragujevčani >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << su ostali četvrti na tabeli.

Najbolju šansu za goste iz Beograda propustio je odbrambeni fudbaler Duško Tošić, kada je u 76. minutu posle kornera koji je izveo Darko Lazović sa nekoliko metara šutirao glavom pored gola.

Istakao se i pokušaj Srđana Mijailovića u 84. minutu, ali je njegov snažan udarac sa 18 metara uspeo da odbrani golman Radničkog 1923 Ognjen Čančarević.

U prvom poluvremenu nije bilo prilika za gol, osim nekoliko šuteva Zvezdinih igrača sa distance, posebno Darka Lazovića.

Svi njegovi pokušaji, međutim, bili su neprecizni ili lak posao za Čančarevića, kao i šut Brazilca Kadua sa skoro 30 metara u uvodnim minutima utakmice.

Jedini udarac ka golu za domaći tim u prvih 45 minuta imao je najbolji strelac lige Darko Spalević. On je u finišu prvog poluvremena sa skoro polovine igrališta pokušao da lobuje istrčalog Bobana Bajkovića, ali je bio neprecizan.

Zvezda je u drugom poluvremenu potpuno preuzela inicijativu, dok se domaćin opredelio za odbranu svog gola i kontranapade.

Izabranici trenera Roberta Prosinečkog i pored konstantnog pritiska na gol protivnika nisu uspeli da postignu pogodak, pa su Kragujevčani nastavili seriju utakmica bez poraza na svom terenu.

Trener fudbalera Crvene zvezde Robert Prosinečki ocenio je posle meča da su igrači pokazali veliku želju da zabeleže dobar rezultat, ali da nisu iskoristili prilike. „Čestitam mojim igračima na želji i htenju, dali su sve od sebe da zabeležimo pobedu, ali nažalost nismo uspeli u svojoj nameri. Mislim da je ovo bila dobra utakmica, što se tiče trčanja i borbe, ali da bi utakmica bila lepa i za publiku moraju obe ekipe da igraju otvorenije”, kazao je Prosinečki.

On je dodao da je njegov tim imao nekoliko dobrih prilika da postigne gol u drugom poluvremenu, ali nije uspeo da dođe do pobede. „Mi smo imali nekoliko šansi u drugom poluvremenu, prvenstveno mislim na prilike Tošića i Evandra, ali nažalost nismo uspeli da pobedimo”, rekao je trener Zvezde.

Prosinečki je pohvalio i ambijent i brojnu publiku na stadionu Čika Dača.

objavljeno: 05.04.2012.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.