Zvezda za odbranu titule, Radnički za produžetak nade

Izvor: Studio B, 10.Maj.2014, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda za odbranu titule, Radnički za produžetak nade

Vaterpolisti Crvene zvezde i kragujevačkog Radničkog sastaju se večeras u trećoj utakmici finalne serije plej-ofa prvenstva Srbije, a trener aktuelnog šampiona Dejan Savić smatra da je njegov tim favorit u meču na beogradskom Tašmajdanu.

U seriji koja se igra do tri pobede crveno-beli vode sa 2:0 i na korak su od odbrane titule, međutim, Savić je ipak oprezan imajući u vidu kakva borba je vođena prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << godine u duelima sa istim protivnikom.

"Preuzimamo ulogu favorita, ali to može da bude kontraproduktivno, jer je pritisak na nama. Imamo i određenih problema zbog prehlade i povreda igrača, a ukoliko rezultat po nas bude nepovoljan siguran sam da će se igrati majstorica, pošto bi Kragujevčanima pobeda u Beogradu dala krila. Igramo protiv jakog protivnika koji se neće predati, jer nema šta da izgubi", rekao je Savić uoči susreta dva najbolja srpska tima.

Ohrabrenje za Savićeve izabranike predstavlja povratak u ekipu Nikole Rađena, koji zbog crvenog kartona u prvom meču nije igrao u Kragujevcu.

"Rađen je naš najbolji defanzivni igrač, na kome se zasniva odbrana. Ipak, dokazali smo u Kragujevcu da možemo i bez okosnica tima. Rezultat u seriji od 2:0 je opasan i moramo da budemo koncentrisani", poručio je Savić.

Trener Radničkog Uroš Stevanović očekuje da njegov tim na Tašmajdanu pruži najbolju igru ove sezone i eventualnom pobedom produži nadu za preokret u finalnoj seriji.

"Bićemo značajno oslabljeni neigranjem povređenih Korolije i Zlokovića. Zna se koliko centri znače u današnjem vaterpolu, međutim, pokušaćemo da nadoknadimo njihov izostanak, videćemo da li će to biti dovoljno za pobedu. Verujem da će, kao i u prethodnim našim utakmicama, slaviti ekipa koja bude odigrala bolje u odbrani", zaključio je Stevanović.

Treća utakmica finalne serije plej-ofa prvenstva Srbije između Crvene zvezde i Radničkog igra se večeras na Tašmajdanu od 19.15 sati.

 
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.