Zvezda u Ligi šampiona: Degenek servirao, Ben overio kartu za elitu! (VIDEO)

Izvor: BKTV News, 29.Avg.2018, 23:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda u Ligi šampiona: Degenek servirao, Ben overio kartu za elitu! (VIDEO)

Crvena zvezda je posle neverovatnog povratka u meč, zahvaljujući pogocima Bena na asistencije Degeneka uspela da izbori remi u Salcburgu (2:2) i plasira se u grupnu fazu Lige šampiona.

U 10. minutu Borjan je istrčao van šesnaesterca i loše reagovao u želji da zaustavi Daku, ofanzivac Salcburga našao se pred nebranjenom mrežom, ali je delić sekunde, koliko mu je trebalo da se namesti >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << za šut, bio dovoljan da ga Savić stigne i klizećim startom spreči siguran pogodak.

Pokušao je domaćin udarcima sa distance u narednim minutima da iskoristi eventualnu nesigurnost zvezdinog čuvara mreže, ali se Borjan sa tri odlične intervencije iskupio za grešku.

Zvezda je odgovorila u 18. minutu, Radonjić je posle prodora izboro korner, ali je Salcburg uspeo da otkloni opasnost posle udarca iz ugla.

Novu šansu iz ranga stopostotnih domaćin je imao u 19. minutu. Dabur je proigrao Daku, a još jednom se odličnom intervencijom istakao Borjan.

Udarcem u 30. minutu, Radonjić je kupio malo vremena defanzivcima, ali Stanković nije imao potrebe da reaguje. Dominantna igra rivala primorala je Milojevića na imenu već u 36. minutu, pa je umesto Veljka Simića šansu dobio Dušan Jovančić.

Ipak, 45. minut doneo je vođstvo domaćinu. Dabur je zatresao mrežu Crvene zvezde iskoristivši nesporazum Savića i Degeneka i prosledivši dodavanje Ulmera sa desnog boka u gol.

Rodić i Savić su zaustavili u 47. minutu protivničkog igrača prekršajem, a prednost je sa bele tačke udvostručio Dabur.

Milojević je u završnici meča sve karte stavio na ofanzivu, šansu je dobio Pavkov, a otvorenija igra donela je prvi plod u 65. minutu kad je Degenek sa desnog boka uposlio Bena. Isti tandem, samo nekoliko desetina sekundi kasnije doneo je izjednačenje i delirijum u "Red bul areni".

Usledila je potpuna ofanziva domaćina, ali je šampion Srbije odoleo napadima i ostvrio istorijski uspeh.

Strelci: Dabur u 45. i 48. iz jedanaesterca za Salcburg, a Ben u 65. i 66. minutu za Crvenu zvezdu.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Izbori

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.