Zvezda slavila u Kragujevcu - 2:0

Izvor: B92, 31.Avg.2013, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda slavila u Kragujevcu - 2:0

Fudbaleri Radničkog i Crvene zvezde počeli su u 17 časova u Kraguejvcu meč 4. kola Jelen Superlige.

Kragujevčani su u prva tri kola ostvarili pobedu i dva poraza, dok je Zvezda u prva tri meča sakupila šest bodova.

Radnički je u prethodnoj rundi poražen u Humskoj od Partizana sa 5:1, dok je Zvezda pobedila Napredak u Kruševcu sa 1:0.

Tekstualni prenos meča pratite na našem sajtu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Sastavi:

Radnički 1923: Čančarević, Beljić, Rosić, Tintor, Marić, Petrović, Stojmirović, Petrović, Petronijević, Knežević, Spalević.

Crvena zvezda: Bajković, Lazić, Krneta, Mijailović, Vešović, Kovačević, Milijaš, Ninković, Pečnik, Kasalica, Mrđa.

15. minut - GOL - Gosti iz Beograda su od samog starta meča krenuli ofanzivno, preuzeli inicijativu i počeli da prete golu Čančarevića. Dobru priliku imao je Kasalica, kada sa 24 metara nije uspeo da lobuje istrčalog golmana domaćih.

Ipak, upornost gostiju se isplatila nekoliko samo minut kasnije. Milijaš je odlično izveo prekid, Kasalica se ubacio iz drugog plana i ovoga puta prevario istrčalog, neodlučnog, Čančaravića.

21. minut -
U 21. minutu Zvezda je imala šansu da duplira prednost iz slobodnjaka sa ivice kaznenog, ali je Milijašev šut u bliži ugao golan domaćih dobro odbio. Za faul se izborio agilni Kasalica, koji je driblingom izbacio čuvara, da bi ga ovaj oborio sa leđa kao poslednji igrač odbrane. Sudija je Petrovića kaznio žutim kartonom, a karton je vrlo lako mogao da bude i druge boje.

28. minut - Kao i u prethodnim kolima, i u ovom je meč Crvene zvezde prekinut zbog transparenata protiv sudijske organizacije. Sudija Gogić nije odmah primetio transparente, ali je na asistenciju četvrtog pomoćnika obustavio igru. Kada su transparenti sklonjeni, meč je nastavljen.

40. minut - Domaći su se polako oslobodili pritiska Beograđana i počeli sve opasnije da prete. Najbolju priliku imao je Knežević, posle akcije preko desnog krila, ali nije dovoljno jako zahvatio loptu koja je završila pored gola.

Poluvreme: Do kraja poluvremena, Radnički je imao još jednu dobru priliku za izjednačenje, ali je Bajković opet sprečio gol. Usledio je još jedan dobar centaršut na drugu stativu, a golman Zvezde je u poslednjem trenutku nogom izbacio loptu ispred napadača domaćih.

55. minut - Drugi deo meča počeo je energčnom igrom s obe strane. Zvezda je i dalje nešto opasnija, a Radnički uglavnom preti iz kontri preko bočnih igrača. Videli smo i jedan atraktivan potez, posle gužve na ivici kaznenog lopta je došla do Mijailovića, koji je šutirao makazicama pravo u Čančarevića.

73. minut - Nakon nešto brze igre na startu ritam meča polako počinje da opada. Ni jedna ekipa ne uspeva ozbiljnije da zapreti protivniku. Uglavnom gledamo čvrstu igru na poluvremenu sa puno prekršaja. Većina opasnosti uglavnom dolazi posle prekida.

88. minut - GOL - Nismo se nagledali previše fudbala u samom finišu meča, da bi u samo dva napada videli prečku i pogodak. Prvo je Dauda odlično proigrao Pečnika, ali je Slovenac pogodio prečku. Međutim, već u sledećem napadu, Aleksandar Kovačević je presekao kontru domaćih, poveo kontru i proigrao Ninkovića. Povremeni srpski reprezentativac je povukao i spoljnom prosledio do Daude, da bi Nigerijac izašao sam na Čančarevića i plasirao mu loptu pored noge - 2:0.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan,   Kragujevac,   Kruševac

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zvezda slavila u Kragujevcu - 2:0

Izvor: B92, 31.Avg.2013

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su ekipu Radničkog u Kraguejvcu 2:0(1:0) u meču četvrtog kola Jelen Superlige...Zvezda je tako stigla do treće uzastopne pobede, posle poraza od Javora na startu, a druge uzastopne na gostovanjima...Beograđani su krenuli ofanzivno i konkretnije od samog starta, što...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.