Zvezda se mučila, pa deklasirala Radnički u Kupu Koraća

Izvor: RTS, 13.Feb.2020, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda se mučila, pa deklasirala Radnički u Kupu Koraća

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Radničkog iz Beograda sa 107:67 u okviru četvrtfinala Kupa Radivoja Koraća u Nišu. Naredni rival crveno-belima biće Mega, koja je bila bolja od Slobode.
Iako se to nije moglo naslutiti na početku meča, Crvena zvezda je upisala rutinsku pobedu nad ekipom Radničkog iz Beograda.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Tim sa Crvenog krsta znatno energičnije ušao je u meč, što se odrazilo i na rezultat. Crvena zvezda bila je u zaostatku od 11 poena u prvoj četvrtini.
Meč nisu obeležile previše zapažene i jake odbrane, pa se očekivalo da će Zvezda, ukoliko napravi period od nekoliko minuta dobre igre u oba pravca, moći da sustigne razliku i pređe u vođstvo.
To se i desilo krajem prve i početkom druge deonice, a kako je vreme odmicalo, Zvezda je povećavala prednost.
Trener prošlogodišnjeg finaliste iskoristio je takav razvoj situacije da odmori ključne igrače i ravnomerno raspodeli minute među svih 12 igrača. 
U poslednjoj četvrtini Zvezda je stekla i najvećih 40 poena razlike i bez problema privela meč kraju.
Najefikasniji u pobedi bili su Kevin Panter sa 23 i Vladimir Štimac sa 16 poena.
Kod ekipe Radničkog istakli su se Žarko Valjarević sa 16 i Slobodan Dunđerski sa 14 poena i 11 asistencija.
Zvezda se pobedom plasirala u polufinale Kupa Koraća, gde će se sastati sa ekipom Mega Bemaksa, koja je savladala užičku Slobodu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Crvena zvezda impresivno do polufinala Kupa "Radivoj Korać"

Izvor: JuznaSrbija.info, 13.Feb.2020

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Radničkog iz Beograda sa 107:67 u okviru četvrtfinala Kupa Radivoj Korać u Nišu...Izabranici Dragana Šakote nisu najbolje ušli u utakmicu, čak je klub sa Crvenog krsta neko vreme tokom prvog perioda imao dvocifrenu prednost...Meč nisu obeležile previše...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.