Zvezda prekinula lošu seriju!

Izvor: Sportske.net, 26.Okt.2015, 23:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda prekinula lošu seriju!

Posle dva uzastopna poraza u regionalnoj ligi i evroligaškog debakla u Madridu, ekipa Crvene zvezde Telekom večeras se u Valjevu vratila na pobednički kolosek.

U poslednjoj utakmici sedmog kola ABA lige, Crvena zvezda Telekom je u ponedeljak u Valjevu savladala domaći Metalac rezultatom 68-62.

Bez Sofoklisa Skorcijanidisa, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << koji nije ni doputovao u Valjevo, Zvezda je loše započela meč. Valjevci su to iskoristili, poveli sa ubedljivih 12:2 posle trojke Maleševića u trećem minutu meča, ali onda sledi furiozni Zvezdin niz, serija 16:2, za vođstvo 18:14 početkom druge deonice.

Ovu Zvezdinu seriju prekinuo je Rakićević, pogotkom za tri poena, za 17:18 na semaforu u 12. minutu meča.

Zvezdu je tokom prvog poluvremena predvodio večeras raspoloženi plejmejker Gal Mekel, dok je na drugoj strani blistao odlični Majstorović.

Do kraja prvog dela igre vodila se neizvesna borba, Metalac je imao blagu prednost, ali je Zvezda uhvatila priključak i u finišu druge četvrtine je poenima Simanića i Tejića sa linije penala stigla do vođstva od 35-31.

Početkom drugog poluvremena, Valjevci su uspeli da izjednače na 35:35, ali su se onda raspucali Marko Simonović i Marko Gudurić i svojim trojkama održavali Zvezdinu prednost.

Ona je postala značajnija na kraju treće četvrtine kada je Zvezda povela sa 51-43 i u poslednjih deset minuta nije dozvolila domaćinu da ozbiljnije pripreti.

Na kraju, najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bio je Gal Mekel sa 15 poena (13 je postigao u prvom poluvremenu), a pratio ga je Marko Simonović sa 11 postignutih poena.

U drugom poluvremenu su se razigrali i Jović i Cirbes koji su meč završili sa po 10 poena.

Ipak, najistaknutiji pojedinac ovog meča je bio član poraženog tima Đorđe Majstorović, čijih 28 poena (8-12 za dva, 3-6 za tri poena) i četiri skoka nije bilo dovoljno Valjevcima da Zvezdi nanesu poraz.

Posle sedmog kola, Zvezda ima učinak od pet pobeda i dva poraza, i nalazi se na deobi drugog mesta sa Mega Leksom, iza vodeće Budućnosti koja ima skor 6-1.

Valjevcima je ovo četvrti poraz, pa sada imaju učinak 3-4.

Dodajmo još i da je u ekipi Crvene zvezde bio i novajlija Kvinsi Miler, koji večeras nije dobio pravu priliku, ali će u narednim mečevima svakako imati značajnu ulogu.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ABA JTD: Zvezda slavila na vrućem gostovanju Metalcu i pored majstorske partije Majstorovića (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 26.Okt.2015

U poslednjem meču ABA JTD lige Crvena zvezda je pobedila Metalac u Valjevu rezultatom 68:62 (16:14, 19:17, 16:13, 17:18).. . Crvena zvezda je u ovaj meč ušla bez Sofoklisa Skorcanitisa koji u Valjevo nije otputovao zbog navodnih stomačnih problema, iako se prethodnih dana govorilo o njegovom nezadovoljstvu...

Nastavak na HotSport.rs...

Zvezda prekinula seriju poraza

Izvor: TV Arena Sport, 27.Okt.2015, 00:17

Zvezda se vratila na pobednički put. U poslednjoj utakmici sedmog kola ABA lige, Crvena zvezda pobedila je ekipu Metalca na domaćem terenu rezultatom 68-62...Posle dva uzastopna poraza u regionalnoj ligi ekipa Crvene zvezde savladala je večeras domaći Metalac...Zvezdu je tokom prvog poluvremena predvodio...

Nastavak na TV Arena Sport...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.