Zvezda predstavila novo pojačanje! (foto)

Izvor: Sportske.net, 19.Dec.2019, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda predstavila novo pojačanje! (foto)

Gotovo.

Kao što se i očekivalo, novo pojačanje KK Crvena zvezda mts je krilni centar Marko Jagodić-Kuridža.

Ovaj 32-godišnji srpski košarkaš ima sjajan prvi deo sezone iza sebe, kako je u dresu Primorske bio jedan od najboljih igrača ABA lige.

Prosečno je beležio 14 poena, osam skokova i tri asistencije po utakmici i bio je jedan od najkorisnijih igrača u regionalnom šampionatu.

Ekipa iz Kopera je upala u finansijske probleme, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << pa je pre Kuridže ostala i bez drugog strelca lige Lensa Herisa.

Što se tiče novog pojačanja Crvene zvezde, ovaj 205cm visoki košarkaš je karijeru počeo u Spartaku iz Subotice, igrao je potom za Novi Sad, Borac iz Banja Luke, Cibonu, češki Nimbruk, belgijski Ostende i pomenutu ekipu Primorske.

Nacionalne šampionate osvajao je u Hrvatskoj, Češkoj, Belgiji i minule sezone u Sloveniji, dok je sa Cibosima osvojio i ABA ligu 2014. godine.

Sa Crvenom zvezdom mts je parafirao saradnju do kraja sezone, nosiće broj 21, sa treninzima sa ekipom će početi već večeras, kada ekipa bude stigla iz Rusije, a interesantno je da će debi u crveno-belom dresu upisati upravo protiv Primorske.

"Velika čast za mene, kada je stigao poziv Crvene zvezde nije bilo razmišljanja. Veliki klub i veliki izazov. Nemam puno vremena za uklapanje i uigravanje, zato moram da iskoristim svaki trening  kako bi se što pre uključio u rad tima. Moje je da radim naporno , da treniram i da opravdam poverenje Crvene zvezde", izjavio je Jagodić-Kuridža.

Redove Crvene zvezde mts je danas napustio jedan košarkaš, više OVDE.

Dosadašnji krilni centar Primorske iz Kopra i jedan od najkorisnijih igrača @ABA_League ove sezone, Marko Jagodić Kuridža novi je igrač Crvene zvezde mts!

Marko, dobro došao u Crvenu zvezdu! 🔴⚪️🙌🏻#kkcz #WeAreTheTeam #TogetherWeStandTogetherWeCanhttps://t.co/3NQpRVHALg

— KK Crvena zvezda (@kkcrvenazvezda) December 19, 2019

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.