Zvezda pokorila Atinu i otvorila vrata osmine finala Evrokupa!

Izvor: Blic, 29.Jan.2014, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda pokorila Atinu i otvorila vrata osmine finala Evrokupa!

Košarkaši Crvene zvezde napravili su korak ka osmini finala Evrokupa, pošto su u četvrtom kolu druge faze pobedili Panionios u Atini sa 78:66 (19:21, 21:19, 14:12, 24:14).

Crveno-beli su u prošlom kolu odličnom igrom u drugom poluvremenu slomili otpor grčkog tima, koji nema nijednu pobedu u grupi L, dok Zvezda ima učinak 2-1, isto kao Bilbao i Nižnji Novgorod.

Puleni Dejana Radonjića imaće podršku navijača Olimpijakosa, kluba koji je u bratskim odnosima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa Crvenom zvezdom, ali je atmosfera u slabo posećenoj hali prilično pozorišna, ni nalik onoj u Pioniru.

Poslednja četvrtina: Katić nosi Zvezdu, trojke Simonovića i "Đenke"

Pokrenuo je Zvezdu vrlo raspoloženi Katić sa četiri vezana poena, bez promašaja iz igre (5/5, 14 poena), a kapiten Simonović je ubacio trojku za plus šest u 32. minutu - 55:61.

Njemu se pridružio Dženkins pogotkom iza linije 6,75 metara za 57:64, a Panioniosu nisu pomogla ni tri vezana napada da smanji razliku, ređali su se ishitreni šutevi domaćeg tima, pa su pet i po minuta pre kraja crveno-beli bliži trijumfu.

Treća četvrtina: Zvezda se trgla dobrom odbranom i serijom 10:0

Drugo poluvreme otvorio je trojkaški obračun Nelsona i Lengforda. Sve do 24. minuta crveno-beli su ostali na toj trojci, nikako nisu mogli da nađu rešenje u napadu, a greške su se ređale poput koraka Nelsona, pa je Panionios košem Mekaluma otišao na 49:43.

Reagovao je Radonjić tajm-autom i potpuno razmrdao svoje igrače, koji su stegli odbranu i penalima Dženkinsa i Katića, te košem Nelsona sa distance došli do serije 10:0 i vođstva od 49:53.

Pred odlazak na poslednju pauzu Nelson je iznudio tehničku Batisa i faul, ali je oba penala promašio, dok je onaj jedan zbog tehničke ubacio Dženkins za 52:54 na kraju treće četvrtine.

Druga četvrtina: Rezultat se klackao, preslikano poluvreme iz Pionira

Simonović je prekinuo seriju rivala, a Dragićević trojkom doneo prednost crveno-belima od 23:24, da bi zatim Nelson stigao do devetog poena.

Klackao se rezultat sa jedne na drugu stranu, Karter je zadavao mnogo problema Zvezdi, ni napad nije najbolje funkcionisao, pa je Panionios preko Kiricisa i 12. poena Mekaluma došao do 35:32.

Dozvolili su Radonjićevi izabranici previše ofanzivnih skokova, potom je i Blažič izgubio loptu, a Lazić zaradio treću ličnu grešku. Nastavljena je rezultatska neizvesnost, nijedan tim nije mogao da se odlepi, povela je Zvezda 35:36 polaganjima Radenovića i Dženkinsa, ali je domaćin uzvratio serijom 5:0 u kojoj su pogodili jednu čudnu trojku Batisa.

Prvo poluvreme bilo je kao preslikano od pre sedam dana iz Pionira, a Raško Katić se sa penala pobrinuo za 40:40 prilikom odlaska na predah.

Prva četvrtina: Zvezda kontrolisala početak, serija Panioniosa 8:0

Panionios je počeo meč u petorci: Mekalum, Batis, Atanasulas, Lengford, Mišel, dok za crveno-bele od početka igraju: Nelson, Blažič, Lazić, Radenović, Marjanović.

Uvodna deonica je počela poenima Radenovića posle ulaza i polaganja, a na sličan način mu se pridružio Lazić, Atanasulas je upisao atinski tim sa penala, da bi Zvezda posle odlične akcije Marjanovića, asistencije Radenovića i koša Nelsona otišla na 2:6.

Ubacio je Radonjić Simonovića, a kapiten gostiju je ubacio prvu trojku na meču, ali mu je u sledećem napadu uzvratio Mekalum istim oružjem (7:9) u četvrtom minutu. U dva navrata su Blažič i Nelson odlično probili, američki plej je postigao i trojku, ali je zatim faulirao Mekaluma koji je došao do dva plus jedan (13:16).

Zbog dve lične Nelson je ustupio mesto Dženkinsu, a u dresu Panioniosa raspucali su se Mekalum i Karter, pa je domaćin prišao na poen zaostatka, dva minuta pre odlaska na mali odmor. Dugo je stajao rezultat 18:19, a igrači Panioniosa su imali pet pokušaja zaredom pošto su gosti loše čuvali reket i dozvolili tri ofanzivna skoka u napadu.

Katić je potom izgubio loptu, pa je Karter sa dva plus jedan zaključio seriju 8:0, pošto je Zvezda poslednja tri minuta ove četvrtine bila bez koša - 21:19.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezda pokorila Atinu i otvorila vrata osmine finala Evrokupa!

Izvor: Dzungla.org, 29.Jan.2014

Košarkaši Crvene zvezde napravili su korak ka osmini finala Evrokupa, pošto su u četvrtom kolu druge faze pobedili Panionios u Atini sa 78:66 (19:21, 21:19, 14:12, 24:14).. OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Kalkulacije: Zvezda može u osminu finala Evrokupa i sa dva poraza

Izvor: Blic, 30.Jan.2014, 17:52

Košarkaši Crvene zvezde pobedom nad Panioniosom u Atini, u četvrtom kolu druge faze otvorili su vrata osmine finala Evrokupa, a među 16 najboljih mogu da se plasiraju i u slučaju da izgube oba meča do kraja u grupi L...Crveno-beli se nalaze u veoma dobroj poziciji, ali odlučujuće utakmice tek...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.