Zvezda podnela tužbu za klevetu i narušavanje ugleda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2018, 08:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda podnela tužbu za klevetu i narušavanje ugleda

Fudbalski klub Crvena zvezda zvanično je podneo tužbu u Parizu zbog klevete i narušavanja ugleda kluba protiv svih koji su pisali o navodnom nameštanju utakmice Lige šampiona protiv Pari Sen Žermena u Parizu.

"Fudbalski klub Crvena zvezda je šokiran neverovatnim optužbama o navodnom nameštanju meča s Pari Sen Žermenom 3. oktobra 2018. godine. Apsolutno nema dokaza koji podržavaju ove optužbe >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koje su očigledno rezultat anonimne i zlonamerne dojave", navodi se u saopštenju Advokatske kancelarije iz Pariza koja zastupa Zvezdu.

Kako se navodi, crveno-beli su angažovali advokate Erika Dipon Moretija i Antoana Vea i podneli tužbu zbog klevete, a sve u cilju identifikacije i kažnjavanja odgovornih za lažne optužbe.

"FK Crvena zvezda je spremna da u potpunosti sarađuje sa istražnim vlastima. Klub sa najviše osvojenih titula prvaka Srbije i osvajač Lige šampiona iz 1991. godine (dok je to takmičenje imalo drugi naziv). Crvena zvezda namerava da brani svoju čast, kao i čast svoje uprave, igrača i navijača i ponovo potvrđuje posvećenost fudbalskim vrednostima i integritetu sporskih takmičenja", zaključuje se u saopštenju.

Utakmica između Pari Sen Žermena i Crvene zvezde završena je sa 6:1 za pariski klub, a ugledni list "Ekip" preneo je da je francusko tužilaštvo pokrenulo istragu, jer je navodno jedan funkcioner srpskog kluba pokušao da uplati pet miliona evra na poraz od pet golova razlike.

Zvezda angažovala "kralja" francuskih advokata

Crvena zvezda je angažovala najbolju advokatsku kancelariju u Francuskoj "Dipon-Moreti i Ve" iz Pariza, smeštenu nedaleko od Jelisejske palate, koju vode "kralj" francuskih advokata Erik Dipon-Moreti (58) i jedan od mladih lavova u tom poslu Antoan Ve (35), piše današnja "Politika".

Direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je da se niko iz tog kluba neće pojedinačno oglašavati u vezi s pisanjem francuskog lista „Ekip" – da je neimenovani Zvezdin funkcioner navodno nameravao da uplati pet miliona evra na njen poraz od pet golova razlike od PSŽ-a – već da ce „crveno-beli" izaći u javnost sa konkretnim stvarima onda kada advokati završe svoj deo posla.

Neki mediji navode da se Zvezda nada milionskoj odšteti, međutim, u klubu to nisu mogli da potvrde, već su samo rekli da ce o tome odlučivati advokati, piše Politika. Naveli su i da cilj nije novac, već da se odbrani ime i ugled kluba pred ozbiljnim klevetama.

Inače, kako piše list, Dipon Moreti, advokat za krivično pravo, u karijeri ima 144 oslobađajuće presude.

U njegovom portfoliju su neki od najvećih slučajeva u modernoj istoriji Francuske. Njegov branjenik je, na primer, Ivan Kolona, korzikanski nacionalista optužen za ubistvo prefekta Korzike Kloda Erinjaka 1998. godine.

Ovaj advokat branio je i Abdelkadera Moraha okrivljenog za davanje logističke podrške teroristima čiji je brat Mohamed Merah pre šest godina u Tuluzu ubio sedam ljudi.

Jedan od najvećih protivnika Crvene zvezde, predsednik Olimpika iz Marseja, Bernard Tapi, takođe je klijent Dipon Moretija.

Dipon Moreti je advokat i najboljeg rukometaša sveta Nikole Karabatića, Francuza srpskog porekla koji je pre šest godina optužen za nameštanje rezultata zbog čega je kažnjen sa 10 000 evra.

Što se tiče Antoana Vea, drugog partnera kancelarije koju je Zvezda angažovala, on se istakao u predmetima vezanim za tržište umetničkih dela.

Zastupa i električara nekada zaposlenog kod Pabla Pikasa optuženog za krađu 271 dela slavnog slikara, piše Politika.

Inače, poslovni direktor FK Crvena zvezda Stefan Pantović otputovao je u Pariz kako bi obavio razgovore sa angažovanim advokatima o tužbi protiv francuskog lista "Ekip", nakon pisanja o nečasnim radnjama pre meča Pari Sen Žermena i Crvene zvezde u Ligi šampiona.

Francuski mediji preneli su da je istraga otvorena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezda angažovala "kralja" francuskih advokata

Izvor: Mondo, 18.Okt.2018

Crveno-beli angažovali najbolju advokatsku kancelariju u Francuskoj "Dipon-Moreti i Ve" iz Pariza posle pisanja "L’Ekipa" o navodnom nameštanju meča protiv ekipe PSŽ u Ligi šampiona, saznaje "Politika"..Foto: MN Press..Direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je da se niko iz kluba neće pojedinačno...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.