Zvezda od -18, do drame i poraza

Izvor: B92, 28.Nov.2013, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda od -18, do drame i poraza

Košarkaši Crvene zvezde Telekom poraženi su u prepunom Pioniru u meču sedmog kola grupe D Evrolige od Makabija - 78:76.

Crveno-beli sada imaju učinak od dve pobede i pet poraza, dok Makabi ima pet trijumfa i dva neuspeha. Makabi je sredinom treće četvrtine imao ogromnih 18 poena prednosti.

Zvezdu su predvodili Ivan Radenović i DeMarkus Nelson sa po 12 poena, Šilb je dodao 11, a Simonović devet. S druge >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << strane, daleko najbolji u timu iz Izraela bio je Sofoklis Skorcijanidis sa 22 poena i tri skoka.

U 'Ponosu Izraela' istakli su se još Devin Smit sa 11 poena i Gaj Pnini sa košem manje.

Igrači u crveno-belim dresovima nisu klonuli duhom posle veoma loše treće četvrtine i uspeli da se u potpunosti vrate u meč, i uvedu meč u dramatičnu završnicu. Marko Simonović i Blejk Šilb su serijom trojki, uz pomoć raspoloženog Ivana Radenovića, stigli do izjednačenja na 14 sekundi do kraja (76:76).

Posle polovičnog učinka Dejvida Blua sa linije za slobodna bacanja, DeMarkus Nelson imao je priliku da donese svom timu veliku pobedu. Nažalost, okliznuo se prvi prvom koraku za ulaz, izgubio ravnotežu, i nije uspeo da položi loptu onako kako je želeo.

Obe ekipe bile su raspoložene pri šuta van linije 6,75. Domaći tim pogodio je 13 trojki iz 30 pokušaja, dok su gosti iz Izraela bili precizni u sedam naravrata, iz ukupno 13 pokušaja.

Zvezda je uprkos porazu zadržala šanse da se plasira u Top16 fazu, a na ruku joj ide i ubedljiva pobeda Lokomotive u Viljnusu.

Sedmo kolo Evrolige:

Crvena zvezda - Makabi Tel Aviv 76:78

Lijetuvos Ritas - Lokomotiva Kuban 53:84

Laboral Kuča - Panatenaikos (petak - 20.30)

Tabela - grupa D:

1. Lokomotiva Kuban 6-1

2. Makabi Tel Aviv 5-2

3. Panatenaikos 3-3

4. Laboral Kuča 3-3

5. Crvena zvezda 2-5

I četvrtina: Zvezda bolja u trojkaškom obračunu - 22:18

Hala je već solidno ispunjena, a očekuje se, da kao i svaki put, bude ispunjena do poslednjeg mesta.

Centar gostujuće ekipe Šon Džejms ne nalazi se u protokolu za meč, jer se nije oparavio od povrede. Amerikanac ove sezone prosečno beleži 11 poena, četiri skoka i jednu i po blokadu po meču.

Sve je spremno za početak meča u krcatoj hali Pionir.

Zvezda je meč otvorila agesivnom odbranom, ali je ipak Devin Smit trojkom otvorio meč. Međutim, već u sledećem napadu Nelson uzvraća istom meri, a Boban Marjanović zakucavanjem, posle odlične akcije celog tima, donosi prvu prednost svom timu.

Ingsl uspeva da održi svoj tim, ali Blejk Šilb i Branko Lazić novim pogotcima van linije 6,75 donose svom timu najveću prednost - 13:9.

Crveno-beli nisu uspeli da produže nalet, samim tim i povećaju vođstvo. Pnini je postigao drugu trojku za svoj tim, da bi Sofoklis Skorcijanidis svojim osmim poenom doneo novo vođstvo svom timu - 15:16.

Nastavljaju domaći igrači u istom ritmu, četvrtu trojku iz osam pokušaja pogodio je Jaka Blažič.

Problem za Crvenu zvezdu može da bude i povreda Raška Katića, koji je zbog povrede morao da napusti parket tru minuta pre isteka prve deonice. Drugi problem za domaće je i raspoloženi 'Bejbi Šek' koji je do sada ubacio već deset poena - uz samo jedan promašaj iz igre - 22:18.

II četvrtina: Makabi uspeo da se održi - 11:17

Zvezda je agresivnom igrom otvorila i drugu deonicu, da bi Jaka Blažič posle odličnog ulaza doneo svom timu najveću prednost na meču. Međutim, Slovenac je u sledećem napadu promašio oba bacanja i dozvolio gostima da uhvate priključak.

Posle nedosuđenog očiglednog faula u napadu, Devin Smit pogađa trojku, a Tajas vrača svoj tim na minimalni zaostatak - 24:23.

Tim Dejana Radonjića nikako ne uspeva da se odlepi i stvori osetniju prednost. Sofoklis Skorcijanidis ostaje nerešiva enigma za centre Crvene zvezde, korpulentni Grk nastavio je da održava svoju ekipu u meču - stigavši do brojke od 13 poena.

U međuvremenu se u igru vratio Raško Katić koji ipak nije teže povređen.

Kada se činilo da su Izraelci u naletu i da mogu da preuzmu kontrolu, sve to presekao je Čarks Dženkins. Amerikanac je pogodio trojku uz faul, da bi zatim bio precizan i sa linije za slobodna bacanja - 33:30.

Nastavio je Dženkins u istom ritmu, pa je posle dobre odbrane izborio namernu ličnu grešku - 33:32.

Do kraja prvog poluvremena videli smo samo još jednu trojku za gostujući tim, precizan je bio Hikman - 33:35.

III četvrtina: Makabi serijom do ubedljive prednosti - 13:27

Izraelci su odlično otvorili treču četvrtinu i serijom 7:0 stigli do maksimalnih devet poena prednosti. Skorcijanidis je nastavio da zatrpava koš domaćih, ovoga puta 2+1, da bi Pnini svojim sedmim poenom doneo svom timu doneo najveću prednost.

Blažič je sa linije slobodnih bacanja prekinuo seriju Makabija, ali je Skorijanidis novim polaganjem vratio prednost na +9 - 35:44.

Ne uspeva Zvezda da prekine seriju i nalet gostiju, pa tako Makabi ima 15 poena prednosti. Svemu tome dopineli su sami igrači u crveno-belim dresovima ishitrenih potezima i lošim rešenjma u napadu.

Izraelci koriste smušenost Zvezde i laganom igrom na iskustvo samo povećavaju svoju prednost - 40:55.

Marko Simonović ( dve trojke) i Čarls Dženkis (jedna) su samo na mah uspeli da zaustave nalet Makabija i koliko-toliko vrate svoju ekipu u 'život'. Ali, Ingls novom trojkom i Ohajon sigurnim polaganjima krunišu inzvanrednu partiju svoje ekipe u trećoj deonici - 46:62.

IV: Nelsonu 'iskliznula' pobeda

Zvezda je dobro otvorila poseledju deonicu i uspela da sačuva nadu da može do velikog preokreta. Nelson je pogodio trojku uz faul, posle čega je domaći tim dobio loptu sa strane.

Usledila je mini-serija Blejka Šilba koji sa dve vezane trojke vrača svoj tim na samo sedam poena minusa - 59:66.

Nažalost, Rajs već u sledećem napadu odgovara istom merom, da bi polaganjem podigao prednost svog tima.

Zvezda je nastavila da igra u bržem ritmu, što joj se i isplatilo. Domaći tim serijom od 9:0 stiže na samo koš zaostatka, iako je Makabi u jednom trenutku imao ogromnih 18 poena prednosti.

Ivan Radenović postiže novom trojkom vraća Zvezdu u potpunosti u meč, na dva minuta pre kraja - 74:75.

Devin Smit je pogodio jedno bacanje, da bi Blejk Šilb, za razliku od svog kolege, oba puta bio precizan za 'ludnicu' u Pioniru (76:76).

Dejan Radonjić odlučio se da pravi faul i tako da svojim igračima šansu da sami reše ishod meča - u preostalih 11 sekundi.

DeMarkus Nelson imao je priliku da donese svom timu veliku pobedu. Nažalost, okliznuo se prvi prvom koraku za ulaz, izgubio ravnotežu, i nije uspeo da položi loptu onako kako je želeo - 76:78.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uživo: Makabijevi navijači u Pioniru na evroligaškom meču sa Zvezdom

Izvor: Blic, 28.Nov.2013

Košarkaši Crvene zvezde Telekom od 19 časova igraju meč 7. kola Evrolige protiv Makabija iz Tel Aviva, a zbivanja sa tog susreta možete uživo da pratite uz Blicsport.rs...Hala je bila puna pola sata pre početka meča, a i Makabi će imati podršku petnaestaktak navijača, koju su smešteni iza...

Nastavak na Blic...

PREOKRET NEDOVOLJAN ZA POBEDU: Zvezda poražena od Makabija!

Izvor: Kurir, 28.Nov.2013

Makabi je u neizvesnoj završnici pobedio Zvezdu u Beogradu s 78:76..BEOGRAD - Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Beogradu od ekipe Makabija rezultatom 78.76 (18:22, 17:11, 27:13, 16:30) u meču 7. kola grupe D Evrolige...Zvezda je bila blizu trijumfa, pošto je uspela da nadoknadi minus od 18...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.