PREOKRET NEDOVOLJAN ZA POBEDU: Zvezda poražena od Makabija!

Izvor: Kurir, 28.Nov.2013, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREOKRET NEDOVOLJAN ZA POBEDU: Zvezda poražena od Makabija!

Makabi je u neizvesnoj završnici pobedio Zvezdu u Beogradu s 78:76

BEOGRAD - Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Beogradu od ekipe Makabija rezultatom 78.76 (18:22, 17:11, 27:13, 16:30) u meču 7. kola grupe D Evrolige.

Zvezda je bila blizu trijumfa, pošto je uspela da nadoknadi minus od 18 iz drugog poluvremena. Zvezda >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je prišla na minus jedan u poslednjem minutu i imala napad za pobedu, ali nije uspela da napravi veliki preokret i dođe do nove pobede.

U redovima Crvene zvezde najbolji su bili Demarkus Nelson i Ivan Radenović sa po 12 poena. U pobedničkom timu istakao se Sofoklis Skorcanitis sa 22 poena.

Zvezda posle sedmog kola ima skor od dve pobede i pet poraza. Makabi je ostvario pet trijumfa uz samo sva poraza.

Makabi je poveo trojkom Smita, ali je Nelson uzvratio. Prva četvrtina igrala se uglavnom koš za koš, s tim što je goste u igri držao Skorcanitis, koji je u prvoj četvrtini postigao 10 poena. Crveno-beli su posle prvih 10 minuta imali prednost 22:18, ali je Makabi u drugoj četvrtini uspeo da se razigra i dobije prvih 20 minuta s 35:33.

Makabi je drugo poluvreme počeo sjajno i serijom 17:4 došao do vođstva od 52:37. Zvezda je u prvom delu treće četvrtine postigla samo četiri poena. Izraelski tim je početkom poslednje četvrtine stigao do čak 18 poena prednosti, 64:46. Zvezda je napravila seriju od 10:0, a onda je uspela iz minuta u minut da stiže vođstvo gostiju. Crveno-beli su izjednačili u poslednjem minutu na 76:76. Blu je potom pogodio jedno slobodno bacanje, a Zvezda je imala 11 sekundi za poslednji napad, koji, međutim, nije uspeo da iskoristi Nelson. Blu je potom sa linije penala pogodio za konačnih 78:76.

TOK UTAKMICE

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

UŽIVO: Crvana zvezda – Makabi

Izvor: Dzungla.org, 28.Nov.2013

Košarkaši Crvene zvezde i Makabiju u Pioniru igraju meč 7. kola grupe D Evrolige OpširnijeKurir

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.