Zvezda očekuje veću pomoć države od prošlosezonskih 8,74% klupskog budžeta

Izvor: Blic, 10.Okt.2012, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda očekuje veću pomoć države od prošlosezonskih 8,74% klupskog budžeta

Država je prošle sezone učestvovala sa "samo" 8,75 odsto klupskog budžeta u funkcionisanju Crvene zvezde, saopštili su crveno-beli. Ono "samo" je pod navodnicima jer je klub sa Malog Kalemegdana zatražio veću pomoć od te.

Na sednici predsedništva košarkaškog kluba Crvena zvezda jednoglasno je usvojen finansijski izveštaj za sezonu 2011/2012, finansijski plan (budžet) za ovu sezonu i tromesečni izveštaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << o sprovođenju unapred pripremljenog plana reorganizacije.

U finansijskom izveštaju za sezonu 2011/2012 konstatovano je da je najveći finansijer kluba za prošlu sezonu bio FMP koji je u budžetu kluba učestvovao sa 46,99 odsto.

Država, odnosno javna preduzeća Telekom Srbija, Dunav osiguranje i Grad Beograd učestvovali sa sa 8,74 odsto (Telekom Srbija 4,94, Grad Beograd 3,26 i Dunav osiguranje 0,54 odsto).

Ostali donatori i sponzori (privatne kompanije i preduzeća) učestvovali su sa 42,33%, prodaja ulaznica sa 1,45% i škola košarke sa 0,49%.

"Predsedništvo KK Crvena zvezda na ovaj način oštro je demantovalo navode pojedinih medija da je Demokratska stranka na bilo koji način učestvovala u finansiranju KK Crvena zvezda u prošloj sezoni i da je sa bilo kakvim sredstvima učestvovala u popuni budžeta kluba", navode crveno-beli u saopštenju posle sednice predsedništva, dodajući:

"Jednoglasno je konstatovano da su skoro sve obaveze iz prethodne sezone izmirene, a da će minimalna zaostala dugovanja biti rešena kada KK Partizan uplati obeštećenje za Nenada Miljenovića u iznosu od 75 hiljada evra plus PDV.

S obzirom na prikazane brojke predsedništvo KK Crvena zvezda u budućnosti očekuje znatno veću podršku i pomoć države u finansijskom smislu, jer je u stabilizaciji našeg trofejnog kluba bogate tradicije, koji je u finansijskom smislu u potpunosti oporavljen, učestvovala sa samo 8,74 odsto što su neznatna sredstva u odnosu na neke druge klubove", navode crveno-beli.

Povezane vesti: Crveno-beli do kraja sezone pod imenom Crvena zvezda DIVA!

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KKCZ: DS nas nije finansirao

Izvor: B92, 10.Okt.2012

Predsedništvo Košarkaškog kluba Crvena zvezda demantovalo je navode pojedinih medija da je Demokratska stranka prošle sezone finansirala "crveno-bele"...Na sednici koja je održana u utorak usvojen je finansijski izveštaj za sezonu 2011/2012, finansijski plan za sezonu 2012/2013 i tromesečni izveštaj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.