Zvezda nije mogla protiv Monaka – Džejms ušao u istoriju uz pobedu

Izvor: B92, 07.Mar.2024, 22:06

Zvezda nije mogla protiv Monaka – Džejms ušao u istoriju uz pobedu

Košarkaši Crvene zvezde su pretrpeli poraz od Monaka u gostima, rezultatom , u okviru 28. kola Evrolige.

Crveno-beli su tako potpuno umanjili šanse za plej-in ove sezone u Evroligi. Nalaze se na 16. mestu sa 10 pobeda i 18 poraza.

Sa druge strane, Monako je trenutno na 18-10 i zauzima treće mesto u elitnom takmičenju.

Utakmica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je odlično počela za crveno-bele, Mitrović je bio raspoložen, brzo je došao do dvocifrenog učinka, pratio ga je Gedraitis. Brzo su stigli do prednosti. Poene je postigao i Bolomboj i na semaforu je stajao rezultat – 13:17.

Ipak, u nastavku je ekipa Monaka napravila 12:0 seriju i preuzela vođstvo. Predvodili su je Okobo, Motejunas i Outara sa po pogođenom trojkom. Do kraja prve deonice, Zvezda je ispustila vođstvo i vrlo brzo se našla u problemu – 25:17.

Prvi kvartal su obeležile velike greške crveno-belih, što izgubljene lopte, što faulovi u napadu. Veoma brzo su ostali i bez Nedovića, koji je došao do trećeg faula i Sferopulos je morao da reaguje i da ga vrati na klupu.

Zvezda je dobro otvorila drugu četvrtinu. Pogodili su po trojku Hanga i Jago, ali potom je usledila minijatura Džejmsa, koji je veoma brzo vratio Monaku stečenu prednost – 31:23.

Zvezda je do isteka šestog minuta, trojkom Lazarevića i faul košem Jaga došla do -4, a onda je Džejms pogodio za rekord Evrolige.

U nastavku Monako igrao mnogo bolje Voker je sa šest vezanih poena ponovo vratio Monako na prednost iz prve deonice. Do kraja prvog poluvremena, Gedraitis je bio polovičan sa linije penala – 46:38.

Na poluvremenu, redovima Zvezde je najraspoloženiji su bili Luka Mitrović i Jago Dos Santos sa po 10 poena, a pratio ih je Rokas Gedraitis sa šest ponea.

Kod Monaka, prednjačio je rekorder Džejms sa 13, pratio ga je Kemba Voker sa šest.

Uskoro opširnije...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.