Zvezda nastavlja dominaciju u ABA

Izvor: N1 televizija, 09.Okt.2016, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda nastavlja dominaciju u ABA

Košarkaši Crvene zvezde deklasirali su Mega Leks sa 96:76 u meču četvrtog kola ABA lige i tako su zadržali maksimalni učinak.

Proteklih sezona mečevi crveno-belih i Mege, ali sada to nije bio slučaj – ekipa Dejana Radonjića već u prvoj četvrtini stekla je +18 i pitanje pobednika nije se postavljalo nijednog trenutka. Prednost je krajem trećeg perioda dostigla i 31 poen, pa je Zvezda nastavila sa dominantnim izdanjima na startu regionalnog šampionata – +22 >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << (MZT), +24 (Cedevita) i +37 (Zadar).

Već u prvoj deonici domaći tim upisao je 12 asistencija, imao je samo četiri promašaja iz igre, a Dangubić je prednjačio sa 11 poena.

Nastavilo se u istom ritmu, trojke su pogodili Simonović, Lazić i Gudurić, jedino je Tejić na momente parirao Zvezdi, ali ostatak meča već tada postao je formalnost.

Trener Radonjić u finišu je pružio šansu i najmlađima – Simanić je dao 4 poena za isto toliko minuta, a Dobrić nije šutnuo na koš za dva i po minuta u igri.

Najefikasniji kod Zvezde bio je Luka Mitrović sa 19 poena (7-10 iz igre), uz 8 skokova i 5 asistencija, Nemanja Dangubić meč je završio sa 16, a Marko Simonović dodao je 11 (3-7 za tri). Dvocifreni su bili i Jović sa 10 poena (4sk. i po 5 ast i ukradenih) i Lazić takođe sa 10.

Kod Mege, kojoj je ovo bio treći poraz u nizu, Marko Tejić upisao je 19 poena (8-11 iz igre, 2sk), novajlija Jovan Novak dodao je 13, a po 9 poena dali su Kaba i Jaramaz. Rade Zagorac meč je završio sa 4 poena (1-5 iz igre za 25 min).

Zvezdu sada čeka meč sa Darušafakom u Evroligi, pa tek za osam dana (u ponedeljak) igra sa Krkom u Novom Mestu utakmicu pete runde, dok Mega u subotu dočekuje Cedevitu.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.