Izvor: Politika, 11.Jan.2015, 22:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda nastavila niz, srušena i Mega za 17-0

SREMSKA MITROVICA – Košarkaši Crvene zvezde zadržali su maksimalan učinak u Jadranskoj ligi, pošto su večeras u Sremskoj Mitrovici savladali domaći Mega Leks sa 77:75 (14:19, 27:14, 19:19, 17:23) u 18. kolu.

Crveno-beli su u većem delu meča kontrolisali dešavanja na parketu, ali su tek posle drame u finišu došli do 17. pobede u ABA ligi, nastavljajući da pomeraju granicu rekorda po broju trijumfa.

Ništa nije nagoveštavalo da će utakmica otići u neizvesnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << završnicu, ali su uporni košarkaši Mege dobrom odbranom u poslednjih nekoliko minuta zapretili crveno-belima.

Ipak, snage za potpuni preokret nisu imali, ali ni iskustva kako bi bolje i zrelije završavali utakmice protiv ekipe koja igra Top16 fazu Evrolige.

Mladi tim Mega Leksa furiozno je otvorio meč, poveo sa 10:2, posle cega je odražavao prednost do druge deonice, u kojoj nisu imali rešenja za napad Zvezde.

Izabranici Dejana Radonjića ubrzo su preokrenuli rezultat i stekli 10 poena viška preko razigranih Majka Cirbesa i Nikole Kalinića, dok je domaći tim u igri održavao nekadašnji centar Partizana Dejan Musli.

U poslednjim minutima Mega je uvela meč u neizvesnost poenima Nikole Jokića, ali je Jaka Blažič zakucavanjem stavio tačku na novi trijumf.

Najefikasniji igrač na meču bio je Kalinić sa 19 poena, 15 je dao Jaka Blažič, dok je najbolji u Megi bio Musli sa 17 poena i 11 skokova.

Crveno-beli u narednom kolu dočekuju Zadar, dok Mega Leks igra u Ljubljani protiv Olimpije. 

Radonjić: Bilo je padova, ali smo ih iskontrolisali

SREMSKA MITROVICA – Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić istakao je večeras da je zadovoljan pobedom nad Mega Leksom (77:75) i nastavku pobedničke serije.

„Došli smo u Mitrovicu umorni posle veoma teških utakmica. Nismo adekvatno otvorili meč, bilo je uspona i padova, ali smo posle toga kontrolisali igru. Dozvolili smo Megi da uđe u neizvesnu zavšnicu, usled pada koncentracije, ali smo na kraju slavili. U jednom trenutku mislili smo da je gotovo”, rekao je Radonjić na konferenciji za medije.

Crnogorski stručnjak dodao je da je za meč u Sremskoj Mitrovici odlučio da odmori Branka Lazića.

Tanjug

objavljeno: 11.01.2015.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezda nastavila niz, srušena i Mega za 17-0

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jan.2015

Košarkaši Crvene zvezde zadržali su maksimalan učinak u Jadranskoj ligi, pošto su večeras u Sremskoj Mitrovici savladali domaći Mega Leks sa 77:75 (14:19, 27:14, 19:19, 17:23) u 18. kolu...Crveno-beli su u većem delu meča kontrolisali dešavanja na parketu, ali su tek posle drame u finišu došli...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Zvezda ne zna za poraz

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Jan.2015

Košarkaši Crvene zvezde savladali su u 17. kolu regionalne ABA lige, Mega Leks rezultatom 77:75...Zvezda je i nakon ovog kola jedini neporaženi tim lige, dok je ekipi Mega Leksa ovo bio 10 poraz u sezoni...Crveno- bijele je do pobjede predvodio Nikola Kalinić sa 19 postignutih poena, dok je najefikasniji...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.