Zvezda na udaru UEFA, razlog je doping

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Nov.2018, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda na udaru UEFA, razlog je doping

Izbegavane obaveze.

Evropska fudbalska unija (UEFA) "pritiska" Crvenu zvezdu. Kako saznaju Novosti, prvak Srbije i učesnik Lige šampiona dobio je u nekoliko navrata u poslednje vreme jasne poruke iz UEFA da ne dostavlja tačne podatke za nenajavljena testiranja svojih fudbalera.

Kako se navodi u tekstu, uobičajena praksa doping kontrolora je da nenajavljeni dolaze na treninge i mečeve određenih klubova ili individualnih sportista širom sveta, a da su oni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u obavezi da redovno dostavljaju podatke o svojoj tačnoj lokaciji i aktivnostima. Ali, Crvena zvezda je već nekoliko puta izbegla da dostavi ove podatke, a kontrolori nisu mogli da testiraju trojicu igrača, jednog koji je reprezentativac udaljene zemlje i dvojice domaćih fudbalera crveno-belih. Jedan od ovih igrača je dobio prvu opomenu, a praksa u UEFA je da posle treće može biti suspendovan na duži vremenski period.

Istovremeno, i Crvena zvezda je od UEFA upozorena da je u obavezi da dostavlja redovne podatke, a da je prva sledeća sankcija novčana kazna, kasnije i vremenska kazna zabrane igranja međunarodnih utakmica.

Podsetimo, Crvenoj zvezdi je ostala još jedna utakmica u grupnoj fazi Lige šampiona.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Evropska Unija,   Liga Šampiona

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

''Novosti'' otkrile detalje, UEFA ne da mira Zvezdi, opomena i njenom fudbaleru?!

Izvor: Sportske.net, 30.Nov.2018

Taman kada smo pomislili da ovoga puta nemaju ništa da prigovore srpskom šampionu, jer su Zvezdini navijači impresionirali i Italijane svojim ponašanjem, UEFA je opet ''iščačkala'' nešto...Preneli smo već sjajan tekst italijanskog novinara Masimilijana Gala o Zvezdinim navijačima koji su bodrili...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.