Zvezda na korak od titule

Izvor: Danas, 16.Jun.2015, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda na korak od titule

Beograd - Košarkaši Crvene zvezde došli su na korak od titule prvaka u domaćem prvenstvu i prekida vladavine Partizana duge 13 godina. Izabranici Dejana Radonjića savladali su večitog rivala pred njegovim navijačima u drugom meču finalne serije sa 72:69 pa će 18. juna pred svojim simpatizerima imati priliku da prekinu post koji traje još od 1998. godine. Publika u Pioniru videla je neizvestan susret, pogotovo završnicu u kojoj je Zvezda bolje odradila penal seriju. Tačnije Nikola Kalinić >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << koji je nakon promašenog drugog slobodnog bacanja Mitrovića iskoristio nepažnju centara crno-belih koji su čuvali Cirbesa i doneo svom timu tri poena iz tog napada, ispostavilo se i trijumf za velikih 2:0.

Oba sastava ušla su veoma agresivno u meč pa ne čudi što smo rezultatsku klackalicu gledali tokom cele prve četvrtine. Istina, Zvezda je prva ulazila u serije i sticala prednost, do pet poena, ali je Partizan uzvraćao. Prevagu crveno-belima donosili su stranci u sprezi spoljašnje i unutrašnje linije Vilijams i Cirbes. Amerikanac je delio lopte kao na tacni, ali i pogađao trojke, dok se Nemac istakao snagom i pokretljivošću u reketu protiv malobrojnih rešenja domaćina na visokim pozicijama.

Stekao se utisak da je Zvezda pitanje pobednika rešila u trećoj četvrtini kada je imala dvocifren višak (53:43), ali je “parni valjak” munjevitom serijom na ulazak u poslednjih deset minutu i to zahvaljujući igračima sa klupe došao u egal (56:58), ali je iskusniji gost odmah uzvratio i otišao na “plus šest”. Zaigrao je Partizan tada na sve ili ništa, što mu se donekle isplatilo jer je sa dve trojke, Tepića pa Mačvana, došao u penal završnicu u kojoj ipak nije imao snage da dođe do trijumfa i obezbedi još najmanje dva meča, već će produženje serije morati da traži na terenu crveno-belih.

Jović pogođen u glavu

Plejmejker Crvene zvezde Stefan Jović pogođen je delom stolice u glavu na početku druge četvrtine zbog čega je u pratnji lekara morao da ode u svlačionicu. Usledio je prekid od nekoliko minuta, ali se na sreću sve završilo bez većih incidenata. Uz povećano prisustvo žandarmerije u hali i upozorenje navijačima da će u slučaju novih incidenata biti ispražnjena tribina, pa čak možda i meč biti prekinut.

Bogdanović, Veseli i Veličković u publici

Bivši košarkaši Partizana Bogdan Bogdanović i Jan Veseli iskoristili su pauzu u Fenerbahčeu da dođu u Beograd, ali i da bodre crno-bele u Pioniru. Njima je društvo pravio još jedan “grobar” Novica Veličković, kao i fudbaler Aleksandar Mitrović koji takođe deo odmora provodi u srpskoj prestonici.

Rezultat i raspored

prvi meč

Crvena zvezda - Partizan 78:64

drugi meč

Partizan - Crvena zvezda

treći meč

Crvena zvezda - Partizan 18. jun (21.00)

četvrti meč

Partizan - Crvena zvezda 21. jun (21.00)

peti meč

Crvena zvezda - Partizan 24. jun (21.00)

* serija se igra na tri dobijena meča po sistemu 1-1-1-1-1
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Partizanu nisu pomogli ni bivši igrači: Bogdan, Veseli, Mitrović bodrili crno-bele /VIDEO/

Izvor: Blic, 16.Jun.2015

Košarkašima Partizana potrebno je čudo da odbrane titulu i produže dominaciju u domaćem prvenstvu, a u drugom meču finalne serije protiv Crvene zvezde nije im pomogla ni pomoć bivših igrača...Bivši košarkaši, fudbaleri i odbojkaši, kojima su crno-beli u srcu, našli su se u ponedeljak uveče...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.