Zvezda na Brdu ustala iz blata: Boaći poništio simultanku Mićina! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 26.Nov.2017, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda na Brdu ustala iz blata: Boaći poništio simultanku Mićina! (VIDEO)

Crveno-beli posle preokreta savladali Čukarički - 2:1

Kao prošle sezone kada je viđen vatromet uz sedam golova, tako  je i ovog popodneva na Banovom brdu Crvena zvezda je ustala iz blata i golovima Ričmonda Boaćija stigla do tri boda u derbi meču 18.kola Superlige Srbije - 2:1. Čukarički je ispunio dobar deo preduslova da postane druga ekipa u domaćim okvirima koja će skinuti skalp crveno-belima, domaćin je u prvih 45 minuta razorio sistem Vladana Milojevića, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ali je Zvezda odbila da umre.

Promena sistema i adrenalin koji je umesto apatije udario ekipu sa Marakane po sred lica doprineo je da Brđani u nastavku potonu. Pokazao je fudbal još jednu ćud: mladi ofanzivni univerzalac Čukarikog dobrih 50 minuta je izmamljivao apaluze, pokazivao je da je satkan od najfinijeg fudbalskog materijala, da poseduje sve atribute potrebne za veliku - ali baš veliku karijeru. Za to vreme Ričmond Boaći je statirao, ali se preneo da izrežira preokret. Mada je do tad statirao i u besu gledao u nebo, ne verujući da ga lopta toliko ne sluša.

On je bio predvodnik, ali pazl još jednog crveno-belog trijumfa bio je sastavljen i od Milojevićevog rizika da baci sve u napad, te buđenja Gelora Kange i Mičela Donalda.

Čukarički je pokazao da nije slučajno nosio oreol neporažene ekipe od 13. septembra. Sve je savršeno pripremio Nenad Lalatović, znao je da Zvezdu može da napadne lakim nogama Petra Mićina i intelgencijom Docića. Samo što Brđani nisu imali snage da izdrže u sopstvenom evropskom tempu, da bi ih penal, posle odluke Dejana Santrača, da sankcioniše povlačenje Pešića totalno izduvao.

Kao retko kad u ovom prvenstvu, tačnije kao nikad u trenerskoj eri Vladana Milojevića niti Zvezdine igre i timskih pravila bili su pokidani u prvom poluvremenu duela na Banovom brdu. Ima do umora, izazvanog duelom u Borisovu, ali ima i do savršene taktičke pripreme Čukaričkog. Trener Brđana Nenad Lalatović je izveo tim bez klasičnog napadača, ali su Ovusu, Bojić i posebno supertalentovani Petar Mićin bili "dva u jedan". Brzim presingom su terali kompletnu odbranu i vezni red lidera na greške u opasnoj zoni, a u tranziciji su ubijali Zvezdu iz kontri.

Da je Ovusu bio kocentrisaniji snalažljiviji Čuka je posle deset minuta mogla da ima ozbiljnu prednost. Te prilike nisu upalile alarm u redovima gostiju koji su "klaj-klaj" sistemu čekali da na individualni kvalitet reše derbi na Banovom brdu. Međutim, pojedinac je zasijao na drugoj strani.

Ofanzivni potencijal mladog Novosđanina Petra Mićina rasuo se po travi Banovog brda. Pred očima selektora mlade reprezentacije Gorana Đorovića i potpredsednika FSS Gorana Bunjevčevića Mićin je igrao simultanku sa Crvenom zvezdom. Predavao je loptu pravovremeno, menjao stranu perfektno, povlačio kontre kao da ima sto superligaških mečeva iza sebe, znao i da na zadnjicu baci kapitena crveno-belih Mičela Donalda.

Fudbalska pravda je u 31. minutu rekla svoje. Mnogo toga je Mićin pripremio saigračima posebno Ovusuu, a onda je nagrađen pogotkom. Čuka je ponovo istrčala polukontru, kompletna odbrana Zvezde je nemo posmatrala centaršut Jovanovića, Mićin je sjajno poklopio loptu za zasluženo vođstvo Čukaričkog.



Od Zvezde smo videli samo kolosalnu priliku Babića, nekoliko pokšaja Pešića da spoji sa golom odsečnog Boaćija. I tu je negde bio kraj. Čuka je delovala i brže i snažnije, dobijala duele jedan na jedan i lako ulazila u opasnu zonu. Možda je i zaslužila veće vođstvo.

Nemajući kud Vladan Milojević se vratio na oprobani sistem sa četvoricom pozadi, sa klupe digao Slavoljuba Srnića i verovatno oštrim govorom na poluvremenu naterao izabranike da ih probije znoj po kišnom vremenu. Zvezda je za dva mnuta nastavka pokazala više nego za celu prvo poluvreme. Bilo je tu i histerične incijative i pokušaja, ali su Pešić i Babić promašili stopostotne šanse. Na energičnu igru Brđana, Zvezda je odgovorila energijom. Nije bilo više taktičkih okova, a u takvim okolnostima počela je da dolazi do izražaja snaga Crvene zvezde.

Gosti su prebacili težšte igre na polovinu tima Nenada Lalatovića, bombardovao šesnesterac Nemanje Belića centaršutevima i dubinskim loptama. Posle ubacivanja Donalda, Jovanović je dugo držao Pešića, za Santrača nije bilo dileme - kreč. Besneo je  Lalatović pored klupe, mahao rukama, ali reprezentativac Gane je bio neumoljiv. Baš kao i u 69.minutu kada se Boaći odlično snašao posle odbijene lopte i samo je ćušnuo sa pet metara u gol.



Utakmica je posle toga izgubila na intenzitetu, Zvezda je znalački čuvala prednost. Pokušao je Lalatović izmenama, ali nije vredelo.

Pamtiće se preokret, dva gola Boaćija koja su ga izjednačila na listi strelaca sa Pešićem.

ČUKARIČKI - CRVENA ZVEZDA 1:2

/Mićin 42 - Boaći 57pen, 69/

Stadion: Čukarički

Sudija: Dejan Santrač

ČUKARIČKI: Belić - P. Jovanović, Kopitović, Puškarić, Bogosavac - Drinčić, Docić, Kajević, Bojić (od 85. Jovanović), Ovusu (od 73. Milojević) - Mićin (od 85. Adamović).

Rezerve: Knežević, Radić, S. Jovanović, Milojević, Bašanović, Lagator, Adamović. Trener: Nenad Lalatović.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Stojković, Le Talek, Babić - Gobeljić (od 46. Srnić), Donald, Krstičić, Kanga (od 86. Milijaš), Rodić - Pešić, Boaći (od 79. Račić)

Rezerve: Supić, Račić, Milijaš, Adžić, Bainović, Anđelković, Srnić. Trener: Vladan Milojević

SRBIJA 1 - 18. KOLO:

Petak

Borac - Voždovac 0:0

Subota

OFK Bačka - Vojvodina 1:0 (0:0)

/Luković 70/

Mačva - Javor 1:1 (0:0)

/Matić 87 - Cvetković 90+5. penal/

Rad - Mladost Lučani 1:0 (1:0)

/Denić 39/

Radnik - Napredak 2:3 (0:1)

RadničkiNiš - Zemun 4:1 (2:1)

/Pavkov 9, Arsić 16, Tomić 59, Mrkić 76pen - Beljić 34/

Nedelja

 Čukarički - Crvena zvezda 1:2 (1:0)

/Mićin 42 - Boaći 57pen, 69/

(1,20) Partizan (6,00) Spartak (12,0)

***kvote su podložne promenama

(FOTO: Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Milojević: Zaslužena pobeda; Lalatović: Penal, faul i tako neke stvari...

Izvor: Vesti-online.com, 26.Nov.2017

Crvena zvezda je u derbi meču 18. kola uspela da savlada Čukarički na Banovom brdu rezultatom 2:1. I pre utakmice trener Vladan Milojević je znao da njegovu ekipu očekuje teško gostovanje...Strateg Crvene zvezde Vladan Milojević bio je kratak:..- Prvi deo pripao je Čuki, znali smo otprilike...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.